Okula devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Hangi illerde okula devam zorunluluğu kaldırıldı?

Okula devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Hangi illerde okula devam zorunluluğu kaldırıldı?

Okula devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Hangi illerde okula devam zorunluluğu kaldırıldı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından ülke genelinde okullar iki hafta boyunca tatil edildi. Yıkımın büyük olduğu şehirlerde eğitim öğretime nasıl devam edileceği merak edilirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yaşayan öğrencileri ilgilendiren bir açıklama yaptı. Peki okula devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Hangi illerde okula devam zorunluluğu kaldırıldı? İkinci dönemde okullara devam etmek zorunlu değil mi? İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye’de okullar bir hafta süreyle tatil edildi. Tatil haberinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesinde bulunan okullarda tatil süresinin 2 haftaya çıkarıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Malatya’yı ziyaret etti. Kamuoyuna bilgilendirmede bulunan Bakan Özer, dün alınan kararla birlikte deprem bölgesindeki illerde kayıtlı öğrencilerin kayıtsız şartsız Türkiye’deki herhangi bir okula nakil olabileceklerini anımsattı. Bu karara ek olarak afet bölgesinde eğitim öğretim gören öğrencilerin devam zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Bu kararın ardından devam zorunluluğu kaldırılan illeri araştırmaya başladı. Peki hangi illerde okula devam zorunluluğu kaldırıldı? İkinci dönemde okullara devam etmek zorunlu değil mi? İşte detaylar…

OKULA DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm ülkede eğitim öğretime 1 hafta ara verildi. Depremin etkileri devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde okul tatilinin iki haftaya uzatılmasına karar verdi. Bununla birlikte okulların açılış tarihi 20 Şubat 2023 Pazartesi günü oldu.

Bu karara ek olarak Bakan Özer, afet bölgesinde yaşayan öğrencilerin ikinci dönem okula devam zorunluluklarının kaldırıldığını açıkladı.

OKULA DEVAM ZORUNLULUĞU KALKAN İLLER
Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye’de okula devam zorunluluğu kaldırıldı. Bu şehirlerde yaşayan öğrencilerde okula devam zorunluluğu aranmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.