Okullar tatil mi diye 155'i aradılar

Okullar tatil mi diye 155'i aradılar

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışında en çok mesaiyi 155 polis ihbar hattı yaptı. Çok sayıda vatandaş, hattı arayarak okullar tatil mi değil mi diye sordu.

Sıcaklığın düşmesiyle beraber etkisini gösteren şiddetli kar yağışı birçok ilçeyi beyaz örtüye büründü. Kar yağışının ardından birçok köy, cadde ulaşıma kapandı.

Valiler, yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulları tatil etti. Kar tatilinden emin olamayan vatandaşlar, televizyon ve internet sitelerindeki haberlere rağmen, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak okulların tatil olup olmadığını sordu.

ÖĞRENCİLER KAR TATİLİNİ POLİS HATTINA SORUYOR

Türkiye geneli İl ve ilçelerde, günde binlerce ihbar telefonunu büyük bir hassasiyetle cevaplandıran, Haber Merkezi 155 Polis İmdat Operatörlerinin en büyük sıkıntılarından biri de yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde, öğrenci ve velilerinden gelen "Okullar tatil mi?"yönündeki telefonlar oldu. Valiliklerin internet sitelerinde yapılan yayınlar, internet haber kaynakları ve televizyonlarda verilen kar tatili bilgilerine rağmen, vatandaşlar telefona sarılarak 155 Polis imdat Hattı'nı aradı.

GÖREVLİLER BİNLERCE VATANDAŞIN SORULARINI CEVAPLADI

Türkiye genelinde il merkezi ve ilçelerdeki haber merkezi görevlileri, binlerce vatandaşın, okulların tatil olup olmadığı yönündeki sorularını cevaplandırdı. Muhaberenin yoğun olduğu dönemlerde dakikada onlarca telefona cevap vermek durumunda olan görevliler, bugün de kar yağışı sebebiyle vatandaşların "Okullar tatil mi?" yönündeki telefonlarına cevap verdi. Yoğunluğa rağmen görevliler, gelen bütün telefonlara büyük bir hassasiyetle cevap verdi.

DOĞRU BİLGİ İÇİN NEREYİ ARARIM?

Bunun yanı sıra, kar ve tipinin etkin olduğu bazı il ve ilçelerde, elektrik kesintileri ile ilgili olarak da yine 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan çok sayıda vatandaş oldu. 155 İhbar Hattını arayan vatandaşlar, elektrik kesintisi ile ilgili olarak nereyi arayacağını bilmediklerini veya 186 Elektrik Arıza telefonlarının cevap vermediğini belirterek polisten yardım istemek zorunda kaldı.

Okulların tatil olup olmadığı ile ilgili olarak 155 Polis İmdat Hattı'ndan bilgi almak isteyen vatandaşlar, sağlıklı bilgiye erişmek için, bulundukları ilde Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlıklara ulaşabilecekleri gibi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Alo 147" hattından da bilgi alabilirler.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.