Okullara Bayrak Asılmasını İsteyen Öğretmene Soruşturma Şoku!

Okullara Bayrak Asılmasını İsteyen Öğretmene Soruşturma Şoku!

Ulusal bayramlarda okullarına bayrak asmayı bile zül sayan müdürler yerine, bu durumu tespit edip eleştiren Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Temsilcimiz Barış Özer hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ulusal bayramlarda okullarına bayrak asmayı bile zül sayan müdürler yerine, bu durumu tespit edip eleştiren Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Temsilcimiz Barış Özer hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Barış Özer, 22 Nisan günü Süleymanpaşa'daki okulları bizzat gezerek okullara bayrak asılıp asılmadığını kontrol etmiş, aynı gün bayrak asmayan okulların listesini kişisel sosyal medya hesabından paylaşmıştır. Bu paylaşım sonrasında Tekirdağ Valiliğinin müdahalesi ile söz konusu okullara bayrak asılmıştır.

Bayrak asmadıkları için haklarında hiçbir işlem yapılmayan müdürlerin, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayeti üzerine ise Barış Özer hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik”,  “ilgili müdürleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla suçlama” isnatlarıyla soruşturma açılmıştır.

Barış Özer, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milli bayramlarımızın ve bayrağımızın onurunu korumak için üzerine düşeni yapmıştır.  

Cumhuriyeti ve devrimlerini, Atatürk’ü ve laikliği hedef alan bu zihniyet yeni değildir. Kurtuluş günlerimizden itibaren her fırsatta kendini göstererek var olmaya çalışan bu anlayış, dün olduğu gibi bugün de Atatürk ile Türk Ulusu arasındaki yürekten kopmaz bağları anlayabilmiş değildir.

Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, ulusumuzun “kurtarıcısı” da “Ulu Önderi” de ulusumuz var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gerçeği kabullenemeyip kendilerine yeni önderler arayan, cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgalı olan bu zihniyetin kat edebileceği yol ise ulusun benliğinde değil olsa olsa kötü anılarında kalmaya mahkumdur.

Atatürk cumhuriyetinin nimetlerinden yararlanıp Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını özgürlük zannedenler bilsinler ki Cumhuriyeti ve devrimlerini, laikliği ve Atatürk’ü son kişi kalana kadar savunacak olanlar da yine bu ulusun çocuklarıdır.

Bakanlığın açık yazılı emrine rağmen okullarına bayrak asmayan, bu halde suç işleyen ve Barış Özer’i şikayet ederek işlediği suçun üzerini örtmeye çalışan, okullara nasıl geldiği toplum nazarında belli olan okul müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyor; Türkiye Cumhuriyeti'nin okullarında Atatürk ve bayrak alerjisi temizlenene kadar mücadelemize devam edeceğimizi vurguluyoruz.

             MERKEZ YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.