Okullara kar tatili var mı?

Okullara kar tatili var mı?

Meteoroljinin soğuk hava ve kar yağışı için uyarısı yapınca öğrencilerin okullar tatil mi değil mi merakı da arttı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezince yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşlar, soğuk hava ve kar yağışına karşı uyarıldı. Öğrenciler de okullar tatil mi? merakı uyandı. Oysa yetkililer tarafından okulların yarın tatil mi değil mi olup olamadığı hakkında bir açıklama yapılmadı?

Kütahya il merkezinde,  yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ilk ve orta öğretim okullarından eğitime 1 gün ara verildi.

 

Meteorolojik uyarılara göre Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede eksi derecelere kadar düşeceği ve oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölge’sinde de Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Kars illerinde de soğuk hava şiddetli kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu illerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücüler başta olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.