Okullarda Öğretmen Dışındaki Personele Hizmet Odaları Tahsis Edilecek

Okullarda Öğretmen Dışındaki Personele Hizmet Odaları Tahsis Edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 83203306-10.03-E.23489690 sayılı Dinlenme Odaları konulu 6 Aralık 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Vekili Cevdet Vural imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personelin çalışma ve dinlenme şartlarının iyileştirilmesi hususunda Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikasının 11Aralık 2018 tarihli ve 2018/29 sayılı yazısı incelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin ''Genel Esaslar'' başlıklı 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde; ''...ilgili mevzuatına göre sığınak, depo/araç-gereç odası/arşiv odası, teknisyen odası, yardımcı personel odası,... bulunması'' şeklinde ifade yer almaktadır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin, ''Hizmet Odaları'' başlıklı 99'uncu maddesinin birinci fıkrasında ''Okulda, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmen, rehberlik (Mülga ibare: RG-1/7/2015-29403) (...) servisi, memur ve diğer personel için uygun odalar ayrılır. Bu odalar, hizmetin gerektirdiği şekilde standardına uygun ve sade olarak düzenlenir.'' denilmektedir.

 

Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ''Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının açılması ve binaların kullanılması'' başlıklı 81'inci maddesinin dördüncü fıkrasında da ''Okulda, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmen, rehberlik ve psikolojik danışma servisi, memur ve diğer personel için uygun odalar ayrılır. Bu odalar, hizmetin gerektirdiği şekilde standardına uygun ve sade olarak düzenlenir.'' ifadesine yer verilmiştir.

Bu kapsamda, Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personel için uygun mekanlarda çalışma ve dinlenmelerine imkan verecek şekilde hizmet odalarının tahsis edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.