Önder Kahveci'den 1 Kasım Seçimleri Uyarısı!

Önder Kahveci'den 1 Kasım Seçimleri Uyarısı!

Türkiye Kamu-Sen istişare toplantıları çerçevesinde Amasya’da düzenlenen toplantıya katılan, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, artan terör olayları, yaklaşan 1 Kasım Genel seçimleri ve çalışma hayatı konusund

Türkiye Kamu-Sen istişare toplantıları çerçevesinde Amasya’da düzenlenen toplantıya katılan, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, artan terör olayları, yaklaşan 1 Kasım Genel seçimleri ve çalışma hayatı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

KAHVECİ: 7 HAZİRAN’DAN SONRA NE DEĞİŞTİ DE TERÖR OLAYLARI ARTTI?

 

Türkiye’nin ciddi bir güvenlik sorunu içinde olduğuna dikkat çeken Önder Kahveci, “Ankara’nın göbeğinde yaşanan patlama bunun en somut örneğidir” dedi. Kahveci, “Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylar güvenlik noktasında ciddi bir zaafiyetin olduğunu ortaya koymuştur. Etnik kökeni, siyasi görüşü ne olursa olsun ölen bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıdır. Yaşanan bu olaylar sonrasında yetkililerin yaptıkları açıklamalar ise akıllara zarar niteliktedir.

 

7 Haziran seçimleri sonrasında, artan terör olayları ve her gün peş peşe gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağlamaya devam ederken, çözüm sürecini başlatırken milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, bugün bir anda milliyetçi olmuş ve ihanet sürecini geri plana itme gayreti içine girmişlerdir. Bugün Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan terör olayları neticesinde şehit sayısı 170’i aşmış durumdadır. Bu vatan evlatları bir bir toprağa düşerken, birileri ise hala saltanatı koruma ve devam ettirme gayreti içindedirler.

 

Habur’da, Oslo’da, Dolmabahçe’de pazarlıklar yapıp, Diyarbakır’da Şivan Perver denilen sözde sanatçıyı kırmızı halılarla ağırlayıp, çözüm süreci sekteye uğramasın diyerek askeri kışlaya, polisi karakola sokanları bu millet elbette unutmayacaktır.

 

İşte bu yaşananlara bakıldığında Türk milletinin 1 Kasım seçimlerine yaklaştığımız şu günlerde vereceği karar, hem ülkemizin, hem de milletimizin geleceği bakımından fevkalade önemlidir. Ancak ortada duran gerçek vatan evlatlarının şehit olmasıdır. Ben her bir şehidimizi tekrar rahmetle anıyor, aileleri ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Onları unutmamız asla söz konusu olamaz” dedi.

 

KAHVECİ: SKANDAL İMZANIN İPTALİ İÇİN YARGIYA BAŞVURDUK

 

Çalışma hayatı ve yaşanan sorunları da değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Türkiye Kamu-Sen üyelerine yönelik bilinçli şekilde baskı ve yıldırma politikaları uygulandığını belirterek, “Bunca zorlama ve baskıya rağmen Türkiye Kamu-Sen bugün 450 bin üyesiyle dimdik ayakta durmaktadır” dedi. Kahveci, “Bugün siyasi iktidar her yerde afişler astırıyor ve “Sen ben yok, Türkiye var” diyor. Amasya’dan siyasi iktidar sahiplerine soruyorum, “Türkiye Kamu-Sen üyesi olduğu halde kurumlarda yönetici olarak görev yapan kaç kişiyi bıraktınız?” Madem “Sen ben yok, Türkiye var” diyorsunuz, onun için mi bütün Türk Sağlık-Sen üyesi Başhekimleri, hastane müdürlerini, okul müdürlerini ve diğer kurumlardaki yöneticileri görevlerinden aldınız.

 

Türkiye Kamu-Sen’li olduğu için görevden aldığınız liyakat sahibi, işinin ehli insanların yerlerine yandaşlarınızı getirmediniz mi? Yargı kararlarını elinizin tersiyle itip hukuk tanımaz bir anlayış sergilemediniz mi? 13 yıldır kamu çalışanlarını “Sen, ben” diye kamplaştırıp ötekileştirmediniz mi? Bütün bunları yapıp, bugün seçim öncesi, “Sen ben yok, Türkiye var” derseniz, kusura bakmayın ama bu hiç inandırıcı olmaz” dedi.

 

Yetkili konfederasyonun 2015 yılı toplu sözleşmesinde attığı skandal imzanın Türkiye Kamu-Sen tarafından iptali istemiyle yargıya taşındığını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yetkili konfederasyonun masada sattığı memur ve emeklilerin haklarını bizler arayacağız” dedi. Kahveci, “Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmede yetkili konfederasyonun bi haber olduğu maddeyi Türkiye Kamu-Sen olarak ortaya çıkardık memur ve emeklilerimizin nasıl satıldığını bir kez daha gözler önüne serdik. Yapılan bir değişiklikle memur ve emeklilerimizin ceplerinden aylık 40 – 160 TL’nin nasıl götürüldüğünü hepiniz gördünüz.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak konuyu yargıya taşıdık ve  inşallah kamu çalışanlarının cebinden alınan parayı geri alacağız. Tüm kamu çalışanlarına sesleniyorum, “2013 yılında sizi masada 123 TL’ye satanlar, 2015 yılında yine sattılar. Artık bunlara itimat etmeyin ve sizlerin haklarının yılmaz savunucusu olan Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birleşin” dedi.

 

Amasya istişare toplantımıza, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Şube Başkanlarımız, kamu çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.