Orantısız güç kullanan polislere inceleme

Orantısız güç kullanan polislere inceleme

İçişleri Bakanlığı Taksim meydanında göstericilere karşı orantısız güç kullandığı tespit edilen polisler hakkında inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığından, "Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki kanunsuz eylemine devam eden, tüm uyarı ve ikazlara riayet etmemek suretiyle çevreye, iş makinelerine, işçiye, güvenlik görevlilerine, çevredeki esnaf ve vatandaşlarımıza karşı saldırıda bulunulması durumunda, gösterici grubun dağılmalarını sağlamak amacıyla orantılılık ilkesi çerçevesinde müdahale edilmektedir. Bu müdahalelerde göz yaşartıcı gaz mühimmatları çok zorunlu olmadıkça kullanılmamaktadır" açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığından Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Son olaylara müdahaleler esnasında çekilen bütün görüntü ve bu konudaki iddialar incelenerek, güvenlik güçlerimizce amacını aşan ve yasaların vermiş olduğu yetki sınırlarını aşmak suretiyle orantısız güç kullandığı tespit edilen personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak olup, incelemeler devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.