Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar da azalacaktır

Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar da azalacaktır

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi,  üniversitelerde sendikal örgütlenme çıtalarının her geçen gün daha da yükseldiğini belirterek, “Üniversitelerde sendikal örgütlenmeyi daha da arttırmamız gerekmektedir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi,  üniversitelerde sendikal örgütlenme çıtalarının her geçen gün daha da yükseldiğini belirterek, “Üniversitelerde sendikal örgütlenmeyi daha da arttırmamız gerekmektedir. Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar azalacaktır. Güçlü bir örgütlenmeyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.” dedi.



 

İstanbul 1 ve İzmir 2 No’lu Şubelerin İl Divan Programlarında konuşan Selvi, bir kez daha genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen olarak memurlara hizmet verme noktasında yüzde 70’e ulaşmış bir konfederasyon olduklarını belirterek, "Bu başarımızla Avrupa'da, en fazla memur örgütlenmesini gerçekleştirmiş bir konfederasyonuz. Bu oran, diğer ülkelerde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişiyor.” diye konuştu.

 


Asıl olan, zirvede kalıcı olabilmektir

Hiçbir başarının, çözümün kendiliğinden gerçekleşmediğini, ter dökmeden kazanım elde edilmediğini vurgulayan Selvi, “Sıkıntılı süreçlerden geçerek, büyük emekler vererek bugünlere geldik. Zirvede olmak önemli ama yeterli değildir. Asıl olan, zirvede kalıcı olabilmektir. Bunun için de beklentileri karşılayacak çalışmalarla sürdürülebilir olmaktır. Biz olup bitenlerin, taleplerin, sorunların, güçlüklerin, yapılması gerekenlerin farkındayız. Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını tespit eden, önerileriyle birlikte sorunları yetkililere taşıyan, çözüm üreten, kazanımlara imza atan yetkili sendika olarak, hiçbir zaman elimizdekilerle, ürettiklerimizle, kazandırdıklarımızla yetinmedik, yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. ‘Her zaman daha iyisi vardır ve mümkündür’ anlayışıyla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.




Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar azalacaktır

Selvi, sendikacılıkta örgütlenme oranının sorunların azalmasıyla ters orantılı olduğunu, özellikle üniversitelerde sendikal örgütlenme çıtalarının her geçen gün daha da yükseldiğini belirterek, “Üniversitelerde sendikal örgütlenmeyi daha da arttırmamız gerekmektedir. Üniversitelerde çözüm bekleyen sorunların sendikalaşmanın artmasıyla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar azalacaktır. Güçlü bir örgütlenmeyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Akademik ve idari personelin, bütün kamu görevlilerinin sorunu bizim sorunumuzdur. Şimdiye kadar birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık. Bir hak ve özgürlük hareketi olarak, sorunları çözme çabamız, haksızlıkları giderme mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

 

Öğretmenlik meslek kanunu acilen çıkarılmalı

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, paydaşların katılımına da imkân verecek şekilde acilen çıkarılması gerektiğini söyleyen Selvi, “Öğretmenlik, bir kariyer mesleği olarak öğrencilerin öncelikle tercih edeceği bir cazibeye kavuşturulmalıdır. Öğretmenlerin eğitim politikalarına katkı verebilmeleri sağlanmalı; yetişmesi, mesleğe girişi, eğitimi ve gelişimi özel olmalıdır. Eğitim çalışanları kronik sorunlardan arındırılmalı, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde, bölgelerarası eğitim-öğretim farklılıklarının azalması için mali destekleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Millet bunun hesabını mutlaka sorar

Bir bilgisayar programcısının hayvan barınağına sürülmesine ve onlarca kişinin yönetimi değişen belediyelerde aynı baskı ve şantaja maruz kaldığını vurgulayan Selvi, “Bir belediye başkanının baskılar uygulayarak sendikal tercihleri göz ardı ederek baskıladığına şahit olduk. Bu son derece rahatsız edici, incitici bir durumdur. Ben yaptım oldu mantığıyla milleti millete deli gömleği giydirmek isteyenlere millet bunun hesabı mutlaka sorar.” dedi.  


Köse: Büyük mücadelelerde büyük bedeller ödedik

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mükremin Köse, “Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No’lu Şube olarak kurulduğu günden beri durmadan usanmadan, sebeplerin arkasına saklanmadan, hak için, özgürlükler için, millet için, ümmet için çok büyük, fedakârlıklar ortaya koyduk. Büyük mücadelelerde büyük bedeller ödedik. Dün öncülerimiz özlük ve özgürlük mücadelemizde efsaneler yazdılar ve bugün bu salonu dolduran dava erleri olarak bizler vatan millet ve ümmet hattında yer almaya ve yerel ve ulusal haydutlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


 

Kocaoğlu: Güçlü bir şekilde yürümeye devam ediyoruz

İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu ise yaptığı açılış konuşmasında, “Hepinize programımıza katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hedeflerimize hep beraber, güçlü bir şekilde yürümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.