Özel Eğitim Öğretmenleri De 2 Saat Ek Ders Ücretinden Yararlanmalıdır!

Özel Eğitim Öğretmenleri De 2 Saat Ek Ders Ücretinden Yararlanmalıdır!

Bilindiği üzere, 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine göre, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere "Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri"ne karşılık...

Bilindiği üzere, 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine göre, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere "Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri"ne karşılık haftada 2 saat ek ders ücreti ödenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 09.02.2016 tarihli ve 1483005 sayılı görüş yazısında ise, özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücreti bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirildiği belirtilmiştir. Buna karşılık, İl Milli Eğitim Müdürlüklerince ek ders ücretinin ödenip ödenmemesi hususunda tereddüt oluştuğu bilgileri Sendikamıza ulaşmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, Bakanlığın görüş yazısı da dikkate alınarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine istinaden, özel eğitim alan öğretmenlerine de "Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri"ne karşılık haftada 2 saat ek ders ücretinin ödenmesi ve bu husustaki tereddütlerin giderilmesi için talepte bulunduk.

13338.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum