Paralel Çetelerin İmhası İçin Öğretmenlere Çağrı: MEB EKYS Sınavına Başvurulmalı!

Paralel Çetelerin İmhası İçin Öğretmenlere Çağrı: MEB EKYS Sınavına Başvurulmalı!

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK Peygamber Efendimizin Kâbe’nin anahtarını Mekkeli bir müşriğe teslim ederken liyakati esas almanın aslında bir sünneti de ifa etme açısından önemli bir noktaya işaret etmiştir.

MEB EKYS (Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı) 2021 Sınav başvuruları 5 - 11 Şubat 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılmaya başladı.

Aynı gün Milli Eğitim Bakanlığı MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yaptı. Bu durum bazı yönetici adayı öğretmenlerimiz için ilk bakışta endişe ile karşılandı.

Konu hakkında sitemize önemli açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin, öğretmenleri MEB EKYS Sınavına katılmaya davet etti.

İşte o açıklamalar:

Paralel Çetelerin İmhası İçin Öğretmen Arkadaşlarımız mutlaka EKYS Sınavına başvurmalıdır. 
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK Peygamber Efendimizin Kâbe’nin anahtarını Mekkeli bir müşriğe teslim ederken liyakati esas almanın aslında bir sünneti de ifa etme açısından önemli bir noktaya işaret etmiştir.

Bu açıklaması ile Eğitim Camiası ; paralel çete yapılarının kıskacından çıkılacağına inanmış ve gerek bilimsel gerek insani açıdan olması gereken güzel şeylerin başlayıp devam edeceğine dair umutlanmıştır. Hattâ zaman zaman bu paralel çetenin Sayın Bakan’ı  “atanmış“ (ki hangi bakan atanarak görev almamışsa şimdiye kadar ve kimin atadığı belli olduğu halde!) diyerek itibarsızlaştırma faaliyetlerini #ZiyaSelcukİstifa kampanyalarına alttan alta destek vererek meydan okumalarına  karşılık #ZiyaSelcukYanındayız demişlerdir!

Açık söylüyorum Sayın Bakan;

1. Yola başlarken gösterdiğiniz örnek gün kadar güneş kadar hakikat ve doğrudur! Bu doğruluktan hiçbir şey adına şaşmayınız! Çünkü siz şaşarsanız geçmişte olduğu gibi önce eğitim çalışanları, sonra da eğitimin hedefleri şaşar..!

2. Öğretmen sempatikliğinizin yanında;  Eğitim Bilimleri’nin size ifade ettiği doğruları uygulamanız Akademik unvanınıza olan saygınlığın da devamı anlamına gelecektir.

Gerçekleri; gözünüzü kapayarak yok edemezsiniz!  

Mülakat merkezli İdareci belirleme Türkiye’mizi 15 Temmuz’a götürmüştür unutmuş olamazsınız. 

Ayrıca son dört yılda başarı belgesini kimlerin ne tür maharetlerle aldığını bilmiyor olamazsınız! 

Çıkarılan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ucubedir, liyakat açısından ayıplıdır, Eğitim Çalışanlarının hak etmediği bir Yönetmeliktir ve derhal geri çekilerek liyakatin, hakkaniyetin esas alındığı bir “KİŞİLİĞE” kavuşturularak yeniden yayınlanmalıdır! 

Yaparsınız, yapmazsınız, takdir Sizin..

Öte yandan Meslektaşlarıma çağrım da şudur;
Bu olumsuzluğa karşılık sınavsa sınav deyip, en yüksek yazılı notunu almak için azmederek çalışmalı ve muvaffak olmalıyız.

Bunu Meslekî onurumuz, Ülkemizin geleceği ve paralel çetenin imhası için yapmak zorundayız.

Bizler hedefe mızrak sallamak, toprağa tohum saçmakla mükellefiz. Hedefe varmaz ise mızrak, ekin bitmez ise toprak utansın! 

Biz bize yakışanı yani mücadele etmeyi elden bırakmamalıyız.

Çünkü mücadele edenler belki her defasında zafer elde edemese de onurları ile günü ve âtiyi aydınlatırlar. Zafer ise hiçbir zaman mücadelesiz emeksiz elde edilmemiştir, edilemez!

Sizi bu yoldan çevirmeye çalışacak zihniyetler de olacaktır; ve hattâ kendi kendinize dahi engel olmaya çalışacaksınız. Asla müsaade etmeyin; çünkü bu ayıp sizin değil ama bu onurlu duruş ve mücadele sizin olacaktır!

Ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN tarafından bir yandan hukuki mücadele devam ettirilirken üyelerimizin elde edeceği başarılarına gölge düşürecek her hamleye karşılık bu büyük Teşkilat tarafından gereken cevap kararlılıkla verilecektir!

Yarın elbet bizim elbet bizimdir;
Gün doğmuş, gün batmış;  ebed bizimdir!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.