Paris'te son dakika saldırı Rehine krizi!

Paris'te son dakika saldırı Rehine krizi!

Paris'te son dakika saldırı yaşandı, başkentin doğusunda bir marketi basan saldırganlar 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı, 6 kişiyi de rehin aldı.

Paris'te son dakika saldırı yaşandı, başkentin doğusunda Türkiye saatiyle saat 14:00'te bir süpermarkete yapılan saldırıda 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı, 6 kişi de rehin alındı.

ZANLILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ


Fransa'da süpermarkette yaşanan rehine krizindeki zanlıların kimlikleri belirlendi. Polis, Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly çiftinin fotoğrafını yayınladı.

MARKETTEKİ ZANLI: KASABADAKİ KUŞATMAYI KALDIRIN!

Markete saldıranların 2 kişi olduğu, birisinin kaçtığı öğrenildi. Reuters, markette bulunan rehinelerin bir tanesinin ağır yaralı olduğu bilgisini aktardı. Marketteki zanlı, kasabadaki kuşatmanın kaldırımasını istedi.

GÖRGÜ TANIKLARI KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Marketteki rehine krizinin görgü tanığı Fabian yaşadıklarını Fransa basınına anlattı: Kalaşnikofu olan Afrikalı biri vardı. Markete girdi ve ateş etmeye başladı.

market-paris-saldiri.jpeg 

POLİSTEN 'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI

Polis saldırganları irehineleri bırakmaya ikna edebilmek için 'Teslim olun, mahkemede konuşun' çağrısı yaptı.

Fransa çifte rehine kriziyle sarsıldı. Charlie Hebdo saldırganları Kuaşi kardeşler gözaltındayken bir saldırı daha yaşandı. Saldırganın dün kadın polisi yaralayan kişi olduğuna dair şüpheler var. 

Bölgede bulunan benzer nitelikteki marketler kapatılmaya başlandı. 

LE MONDE: EN AZ 4 EL ATEŞ EDİLDİ, BİR KİŞİ ARAPÇA BAĞIRDI

Silah sesleri Porte de Vincennes’de Yahudilere ait bir marketten geldi. Le Monde’un ulaştığı o bölgeden tanıklar, en az dört el ateş edildiğini, bir kişinin Arapça bağırdığını duyduklarını anlattı.

screen-shot-2015-01-09-at-3.38.05-pm.png 

YAHUDİ MARKETİNE SALDIRI

Paris'in 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14 :00’te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir marketin önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın mağazanın içinde bulunanları rehin alındığı bildiriliyor. Kesin olmamakla birlikte bu kişinin dün kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor.

paris-saldiri-market.20150109151249.jpg 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve sivillerin rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu. Olayda bir kişinin yaralandığı söyleniyor.

paris-market-saldiri-rehine.jpeg

YAHUDİ İNANCINA GÖRE HELAL GIDALAR SATAN BİR MARKET

Marketin bir kosher market, yani Yahudi inancına göre helal görülen gıdaların satıldığı bir market olduğu iddia edildi. Saldırı Porte de Vincennes mahallesinde gerçekleşti. İki saldırıarasında bağlantı olabileceği düşünülüyor.

market-parsi-saldiri.jpg 

"KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ"

Saldırganın "Kimsin" diye sonra polis memurlarına "Kim olduğumu biliyorsunuz" dediği öğrenildi. Saldırı sonrası bölgedeki benzer marketler önlem için kapatılıyor.

POLİS KAYNAKLARI: 2 SALDIRI ARASINDA BAĞLANTI VAR

Polis kaynaklarının AFP'ye yaptığı açıklamada, "Son gelişmeler ışığında iki saldırı olayı arasında bağlantı olduğu tespit edildi" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.