PKK çözüm süreci taslağını kabul etti

PKK çözüm süreci taslağını kabul etti

Kandil'den Ankara'ya dönen HDP heyeti yazılı bir açıklamayla Öcalan'ın hazırladığı demokratik çözüm ve müzakere taslağının kabul edildiğini duyurdu.

Öcalan'la görüştükten sonra Kandil'e giden ve oradan da dönen İmralı heyeti, Kandil'deki KCK yetkililerinin çözüm sürecine ilişkin taslağı kabul ettiğini duyurdu. Bu durum, PKK'nın İmralı'daki Öcalan'ın çizgisine bağlılığını ifade ettiği anlamına geliyor.

TASLAĞI KABUL ETTİLER

HDP heyetinin yazılı açıklamasında şöyle denildi:

"KCK yetkilileri, Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağının tam bir karar birliği ile kabul edildiğini, bu taslak doğrultusunda nihai çözüme gitmek için örgüt olarak tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir."

Açıklamada KCK'nın, taslağın Devlet ve Hükümet tarafından da bir an önce kabul edilmesi talebine de yer verildi, "demokratik gelecek ve kalıcı barış için taslakta belirtilen çözüm önerilerinin bir an önce pratikleşmesi gerektiği" de ifade edildi. KCK, bunun için bir an önce "derin ve anlamlı müzakerelere geçilmesini" istedi.

KANDİL DEMİRTAŞ'I SAF DIŞI BIRAKTI

Kandil'in taslağı kabul etmesi, Öcalan'a bağlılık ifadesi olduğu kadar, Kobani olaylarında Öcalan'ın sukunet çağrılarına rağmen insanları sokağa döken Demirtaş'ı da saf dışı bıraktığı anlamına geliyor.

Hatırlanacağı üzere Kobani olayları bahane edilmiş ve Demirtaş'ın çağrısıyla sokak olayları başlamıştı. Bu eylemlerde 41 insanımız hayatını kaybetmişti. Demirtaş o çağrıyı, Öcalan'ın tüm sukunet çağrılarına rağmen yapmıştı. Öcalan ayrıca tek bir açıklamasıyla sokaktaki insanları geri çekmişti.

Kandil ise yaptığı bu hamleyle Öcalan'a destek verirken, deyim yerindeyse Demirtaş'ı da çizdiğini net olarak ortaya koydu.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum