PKK eyleminde yer alan 4 öğretmenle ilgili karar çıktı!

PKK eyleminde yer alan 4 öğretmenle ilgili karar çıktı!

Anayasa Mahkemesi 2015 yılında toplu mezarların usulüne uygun olarak açılması talepli gösteriye katıldıkları için Uyarı cezası alan 4 öğretmenle ilgili kararını verdi.

2015 yılında, Diyarbakır'da, toplu mezarların usulüne uygun olarak açılması talepli gösteri yapılmış, bu gösteriye Eğitim Sen'in Diyarbakır il örgütü yöneticileri de katılmıştır.

Ancak gösteri daha sonra PKK terör örgütünün propagandası halinde dönüşmüş, örgüt elebaşının posterleri açılmış ve polise taş atılmıştır.

Gösteriye katılan 4 öğretmene "Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" fiilinden dolayı Uyarma cezası verilmiştir. Öğretmenlerin idari yargıda açtıkları davalar aleyhlerine sonuçlanmış ve bireysel başvuru kapsamında Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur.

Anayasa Mahkemesi, 3 öğretmen için, yapılan gösterinin PKK terör örgütünün propagandası halinde dönüşmeden ve şiddet olayları yaşanmadan gösterinden ayrıldıkları gerekçesiyle, disiplin cezasına sebep olan unsurun gerçekleşmediğine karar vermiş ve toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ihlal edildiği sonucuna varmıştır.

Anayasa Mahkemesinin 29/9/2021 Tarihli ve 2017/15462 Başvuru Numaralı Kararı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.