"Ramazan Bayramı Bizleri Her Anlamda Kurtuluşa Erdirsin"

"Ramazan Bayramı Bizleri Her Anlamda Kurtuluşa Erdirsin"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. İsmail Koncuk mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. İsmail Koncuk mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Günahlarımızdan arınma, sahip olduğumuz nimetleri muhtaçlarla paylaşarak çoğaltma, maddi ve manevi manada refaha kavuşma fırsatını yakaladığımız bir Ramazan ayının daha sonuna gelmenin burukluğuna rağmen, küslükleri, kırgınlıkları yok edecek, milletçe sevgiyle kucaklaşmamıza vesile olacak Ramazan Bayramı’na erişmenin sevinci içindeyiz. 

Elbette ki, Ramazan’ın en büyük hikmetlerinden bir tanesi de sahip olduklarımızın değerini anlamamız, gündelik hayatımızda fark etmediğimiz ancak yokluğunda eksikliğini hissettiğimiz nimetlerle Allah’ın bizlere ne büyük bir lütufta bulunduğu idrakine varmamızdır. 

Nasıl ki, yediğimiz içtiğimiz gıdalar bizleri fiziki olarak hayatta tutuyor, güçlü kılıyorsa, bir araya gelerek oluşturduğumuz toplumumuzu da başta üzerinde yaşadığımız vatan toprağı, adaletine sığındığımız devletimiz ile birlik, beraberlik ve dostluk içinde yaşama azim ve kararlılığımız hayatta ve güçlü tutmaktadır.  Bu bakımdan insan onuruna yaraşır hayat sürebilecek yeterlilikte bir gelir, üzerinde huzur ve güven içinde barınabileceğimiz bir vatan, bizleri koruyan ve gözeten bir devletin varlığı, bizlere Allah’ın bahşettiği en büyük nimetlerin başında gelmektedir. 

Türkiye Kamu-Sen olarak bütün gayemiz, Allah’ın bizlere lütfettiği güzel vatanımıza sahip çıkmak, milletimizin birlik ve beraberliğinin korunmasına katkıda bulunmak, ülkemizde her alanda adaletin tesis edilmesi için mücadele etmek ve kamu görevlilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat kalitesine ulaşmasını sağlamaktır. 

Sahip olduklarına kıymet vermeyenler ve yaşadıkları ortamı koruyup güzelleştirmek için mücadele etmeyenler, bunun bedelini günün birinde sahip olduklarını da kaybederek öderler. Bu itibarla aslında hayatımızda yaşadığımız türlü sıkıntıların nedeni geçmişte elimizdeki değerlere yeterince sahip çıkamamış olmamızdır. Bugün İslam coğrafyasını kuşatan ateşin; bu bölgede yaşayan milletlerin geçmişte düştükleri gaflet uykusu nedeniyle girdikleri macera sonunda milli birlik ve beraberliklerini kaybetmeleri neticesinde ortaya çıktığını unutmamak gerekmektedir. Bu çerçevede geride bıraktığımız Ramazan ayının yalnızca açlık ve tokluk anlamında değil, sahip olduğumuz tüm nimetler bağlamında bizleri derin bir tefekkür süzgecinden geçirmiş olmasını ümit ediyorum.  Tüm insanlara rahmeti, bereketi ve kurtuluşu müjdeleyen Ramazan ayının sonunda eriştiğimiz bayramın bizler için her manada kurtuluşu müjdelemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Sayısız vatan evladımızı üçer beşer terör belasına kurban verdiğimiz şu günlerde, sahip olduklarımızın kıymetini anlayarak bu değerlerimizi canları pahasına müdafaa eden, vatanımızın bekası için mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz ile terör kurbanlarını bir kez daha rahmetle anıyor; tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

İSMAİL KONCUK

GENEL BAŞKAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.