Re'sen Atanan Öğretmenler Çözüm Bekliyor

Re'sen Atanan Öğretmenler Çözüm Bekliyor

Norm Fazlası Olarak Resen (Zorunlu) Atanan Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına Dava Açıyorlar

NORM FAZLASI OLARAK RESEN (ZORUNLU) ATANAN ÖĞRETMENLER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA DAVA AÇIYORLAR

Aralık ayı içerisinde 70 e yakın il norm fazlası öğretmen atama duyurusuna çıktı ve yaklaşık olarak 40 ilde norm fazlası öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. Diğer illerin de bu ay içerisinde norm fazlası öğretmen atama duyurularını yayınlayıp atamaları gerçekleştireceği düşünülmektedir. Böylelikle  15-20 gün içinde bütün iller norm fazlası öğretmen atama işlemlerini tamamlamış olacak.

Yalnız bu 70 ilin yaklaşık 50 tanesi norm fazlası öğretmen atamalarında yerleşemeyen öğretmenleri boş normlara isteği dışında , resen yani zorunlu olarak atadı. Şimdi bu resen atanan öğretmenler dava açmaya başladılar. Daha önce resen atanan öğretmenlerin hemen hepsi açtığı davayı kazanmıştır. Milli eğitim bakanlığı bile bile kaybedeceği dava konusu olacak bir olayı öğretmenlere neden yaşatmaktadır bunun öğretmenlere maddi ve manevi zararı olacağı gibi Milli Eğitim Bakanlığına binlerce davayı kaybedeceği için milyonlarca tl maddi zararı olacaktır.

Sınıf öğretmenliği ile teknoloji ve tasarım branşında özellikle batıda bir çok ilde tıkanmalar yaşandığı için İl milli eğitim müdürlükleri resen atama olayına sarılmaktadır. Sınıf öğretmenliği branşında Özellikle Ankara , İzmir, Antalya , Mersin , Adana ve Aydın gibi illerde norm fazlası öğretmen sayısı öğretmen açığının nerdeyse 10 katıdır. Bu illerin çoğunluğunda resen atama sonrası sınıf öğretmeni açığı sıfır iken yüzlerce sınıf  öğretmeni il ve ilçe emrinde norm fazlası olarak beklemektedir.

Milli eğitim bakanlığı şunu unutmamalıdır resen atama olayında açılan bütün davalar kazanıldığı için 1 öğretmenin resen atama sonucu açtığı davada hem iki tarafın dava ücreti hem de öğretmenlerin yer değişikliği sonucu aldığı yolluk ücretinden dolayı Milli eğitim bakanlığını yaklaşık 5 bin tl zarara uğratmaktadır. 3 bin öğretmenin resen atanması Milli Eğitim Bakanlığını 15 milyon tl zarara uğratmaktadır.

www.turkiyeegitim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.