Reyhanlı'daki patlamadan ilk görüntüler

Reyhanlı'daki patlamadan ilk görüntüler

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 4 ayrı patlama oldu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Reyhanlı Belediye binasının ve PTT binasının önünde 4 bombalı araç patladı. Belediye binasının büyük hasar gördüğü, bir evin de çöktüğü patlamalar nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı.

 BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ
Reyhanlı Belediyesi'nin de bulunduğu Atatürk Caddesi'nde art arda meydana gelen 2 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü. Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlamanın meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya'dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım." dedi.

Reyhanlı'dan ilk görüntüler

 

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'da belediye binası ve şehir merkezinde saat 13.30 sularında 4 ayrı patlama meydana geldi. Patlamaların nedeninin bomba yüklü 2 araç olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklamasına göre patlamalarda 41 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. 
 
İlk bomba Reyhanlı Belediye binası arkasında saat 13.30 sularında patladı. Bu patlamadan 15 dakika sonra da şehir merkezinde ikinci bir patlama meydana geldi. 2 bombanın daha yerleşim yerlerinden uzak noktalara düştüğü bildirildi. Görgü tanıkları scud füzesi düştüğünü gördüklerini söyledi. 

DAHA ÖNCE 14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

 

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.