'Robotlaşmış öğretmen istemiyoruz'

'Robotlaşmış öğretmen istemiyoruz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öğretmen Akademisi kuracağız yani eğitim fakültelerinde, bir kere öğretmenlik formasyonu aldıktan sonra hayat boyu aynı dersi veren didaktik böyle robotlaşmış öğretmen istemiyoruz dedi.

Sefer Levent

Öğretmene imama akademi

BAŞBAKAN Davutoğlu'nun Ak Parti'nin seçim beyannamesine yaptığı bir önemli vurgu da öğretmen ve imamları ilgilendiriyor. Urfa'daki toplantıda Başbakan Davutoğlu öncelikle şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasına vize verdiğini hatırlattı daha sonra Harp Akademileri, Polis Akademisi, ve Adalet Akademisi'ne vurgu yaparak seçim beyannamesine Öğretmen Akademisi'ni de koyduklarını hatırlattı. Davutoğlu bu konuda şunları söyledi. "Öğretmen Akademisi kuracağız yani eğitim fakültelerinde, bir kere öğretmenlik formasyonu aldıktan sonra hayat boyu aynı dersi veren didaktik böyle robotlaşmış öğretmen istemiyoruz.

Şubatta atadığınız öğretmen 7 ay boş duruyordu ya da bir yere gidiyorsa Şubat ayında intibak edemiyordu. Şimdi yapacağımız iş şu; şubat ayında atayacağız o öğretmene diyeceğiz ki sen hangi okulda, üniversiteyi bitirdin nerede yaşıyorsun şu anda. Şu üniversite, İzmir'in şu mahallesinde ya da ikametin nerede şurada gidecek öğretmen en yakındaki okulda ders almaya, ders vermeye başlayacak. Bir kıdemli öğretmenle birlikte stajı devam edecek. Doğuya ve güneydoğuya gönderiyorsak onları özel eğitime alacağız. Yazında onları Öğretmen Akademisi'nde gidecekleri şehrin özelliklerine göre yetiştireceğiz. Böylece o yedi ayı hani iş başı eğitim gibi maaşını vereceğiz ama öğretmen gittiğinde bir meçhule gitmeyecek. İmamlarımız içinde Haseki'de Konya'da da var şimdi eğitim merkezi gibi onların yaygınlaştırılması lazım ve imamlarımızın şu an hele hele ki bu DEAŞ'dı vesaire gibi tehditlerden sonra imamlarımızın dünya ya açık yani sadece iyi bir kıraat ve iyi bir hocalık yapıp sonra evine gitmek değil. Haseki Eğitim merkezi gibi onları da ama adını da akademi de koyabiliriz tabi ona Diyanet İşleri Başkanlığımız ile çalışırız, ama Öğretmen Akademisi konusunu Milli Eğitim Bakanlığı çalıştı."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum