Şanlıurfa'da son dakika polise saldırı 2 Şehit

Şanlıurfa'da son dakika polise saldırı 2 Şehit

ŞANLIURFA 'da polislere saldırı gerçekleştirildi. Urfa'dan gelen son dakika haberlerine göre, Vali İzzettin Küçük 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.

İNTERNETHABER / ŞANLIURFA Ceylanpınar'da polislere saldırı gerçekleştirildi. Son dakika haberleri Vali İzzettin Küçük açıkladı.  Vali İzzettin Küçük, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memurunun Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde ölü bulunduğunu söyledi.

Vali Küçük, "İlk belirlemelere göre polismemurlarımız silahla vurulmuş. Olayla ilgili inceleme başlatıldı" dedi.

PKK SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Şanlıurfa'da 2 polisin öldürülmesi olayını PKK'nın askeri kanadı olduğu belirtilen HPG üstlendi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda olayın bir cezalandırma eylemi olduğu belirtildi.

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.png

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.20150722152420.png

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden polis memurlarının isimlerinin 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak ve 25 yaşındaki Okan Uçar olduğu belirlendi. Polis memurlarının susturuculu silahla enselerinden öldürüldükleri iddia ediliyor.

İKİSİ DE ENSEDEN VURULDU
Yapılan incelemede, olayda kullanılan silah bulunamadı. Polislerin el ve ayaklarının bağlandıktan sonra infaz edildikleri öğrenildi. Bu detay da iki polis memurunun kavga edip birbirlerini vurmuş olabilecekleri ihtimalini gündemden kaldırdı.

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.jpg

İŞE GİTMEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde biri Terörle Mücadele Şubesi'nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti. Kepez Mahallesi'ndeki TOKİ'ye ait küme evlerine giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cesetleriyle karşılaştı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de haber üzerine ilçeye gitti. 

"KAPIDA BİR ZORLAMA YOK"

Şanlıurfa Valiliği tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Bugün saat 10 civarında Ceylanpınar İlçesi Bahçelievler mevkiinde 2 polismemurumuz ikamet ettikleri evde ölü olarak bulunmuştur. Biri Terörle Mücadele Şubesi diğeri Çevik Kuvvette görevli olan polislerimizin evlerinin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilmemiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik savcılık ve güvenlik güçlerimizin incelemeleri devam etmektedir."

BELEDİYE BAŞKANI: PKK YAPMIŞ OLABİLİR

Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polismemurunun ölü olarak bulunduğunu ifade ederken, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Daha önce PKK'nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca şehit edilmiş olabileceğini ileri sürdü.

HDP'Lİ VEKİL: TERÖR BAĞLANTISI YOK

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Ceylanpınar'da evlerinde ölü olarak bulunan iki polisle ilgili olayda yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.