Şehit Yakınlarının Görev Yerleri Resen Değiştirilmemelidir

Şehit Yakınlarının Görev Yerleri Resen Değiştirilmemelidir

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenler arasında şehit yakını olan öğretmenlerde bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenler arasında şehit yakını olan öğretmenlerde bulunmaktadır. Norm kadro fazlası öğretmen atamaları bugünlerde yurt genelinde yapılmaya başlanmış olup şehit yakını olarak görev yapan öğretmenlerin istekleri dışında resen görev yerlerinin değiştirildiği yönünde Sendikamıza bilgiler gelmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği incelendiğinde şehit yakını olan öğretmenlere atama ve yer değiştirmelerde bazı pozitif ayrıcalıkların yapıldığı görülmektedir. Ancak, şehit yakınlarına bu haklar verilmiş iken çalıştıkları okul/kurumlarda norm kadro fazlası olmaları durumunda görev yerlerinin resen değiştirilmemesi yönünde bir düzenleme yapılmamıştır. Mezkur yönetmeliğin 53. maddesinde norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerine yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler incelendiğinde şehit yakınlarının görev yerlerinin resen değiştirilemeyeceğine dair bir ibareye rastlanılmamaktadır. Norm kadro fazlası olanların resen görev yerlerinin değiştirilmeyeceği konusunda sadece engel durumu olan öğretmenlere ayrıcalık tanınmıştır. Engel durumu olan öğretmenlerimize tanınan bu hakkın şehit yakınlarına da tanınması gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, öğretmen olan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin norm kadro fazlası olmaları durumunda görev yerlerinin resen değiştirilemeyeceği konusunda mezkur yönetmelikte düzenleme yapılması ve yönetmelikte düzenleme yapılıncaya kadar Valiliklere şehit yakını olan öğretmenlerin görev yerlerinin resen değiştirilemeyeceği konusunda talimat verilmesini talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.