Sendikal Ayrımcılık Yapan Şube Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Sendikal Ayrımcılık Yapan Şube Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Sinop İli Türkeli İlçesi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmakta olan üyemiz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Fatma ERDOĞAN, okulunda müdür yardımcılığı kadrosu boş olduğundan bir dilekçe ile müdür yardımcılığına görevlendirme...

Sinop İli Türkeli İlçesi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmakta olan üyemiz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Fatma ERDOĞAN, okulunda müdür yardımcılığı kadrosu boş olduğundan bir dilekçe ile müdür yardımcılığına görevlendirme istemiştir. Dilekçeyi verdikten birkaç gün sonra Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde, Şube Müdürü olarak görev yapmakta olan Murat ÇALIŞKAN ile karşılaştığında kendisine bu başvurudan söz etmiştir. Şube Müdürü Murat ÇALIŞKAN üyemize konuyu sendikalarla görüşüp görüşmediğini, hangi sendikada olduğunu sormuş, üyemiz “Türk Eğitim Sen” cevabını verdiğinde ise Türk Eğitim Sen üyesi olmasının müdür yardımcılığına görevlendirilmesi bakımından kendisi için eksi bir durum olduğunu” ifade etmiştir. Bu ifadeyi kullandığını Türk Eğitim Sen Türkeli İlçe yöneticileriyle yaptığı görüşmede açıkça kabul etmiştir. 

Sinop İli  Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat ÇALIŞKAN’ın  üyemiz üzerinde  sendikal baskı oluşturmaya ve yasaların güvence altına aldığı sendikal hakların kullanılmasının önüne geçmeye yönelik açıkça suç teşkil eden bu davranışı sebebiyle Sendikamızca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve ayrıca ismi geçen şahıs hakkında yasal işlem başlatılması için MEB Teftiş Kurulu Başkanlığına yazı gönderilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.