'Sivil şehit' açıklaması

'Sivil şehit' açıklaması

Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin 'Sivil Şehit' sayılıp sayılmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan KurtulmuşOrdu'da Ordu- Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da terör saldırısında ölenlerle ilgili sivil şehit tartışmalarıyla ilgili soruya yanıt veren Kurtulmuş, kendisi ve Bakanlar Kurulu tarafından böyle bir kavramın kullanılmadığını söyledi.

"SİVİL ŞEHİT KAVRAMINI ASLA KULLANMADIM"

​Mağduriyete ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da ilgili kurulların tespitinden sonra gereğini yerine getireceğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Açıklamada sivil şehit kavramını asla kullanmadım. Böyle bir kavram Bakanlar Kurulu tarafından da kullanılmamıştır. Mesele şudur Bakanlar Kurulunda tartışılan; Ankara'da terör saldırısında hayatını kaybedenler için daha önce terör saldırılarında olduğu gibi5233 sayılı Terör ve Terör mağdurlarının mağduriyeti giderilmesine ilişkin yasanın gereğinin yerine getirilmesi. Yani onlarla ilgili gerekli tazminatların yapılması, devletin desteklerinin ortaya konulması için Bakanlar Kurulu'nda karar alınmıştır. Bu kararla ilgili, ilgili kurulların tespitlerinden sonra ilgili bakanlık  Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı gereğini yerine getirecektir. Bizim söylediğimiz budur. Dolayısıyla bunun çarpıtılarak başka anlamlar yüklenecek şekilde ifade edilmesini fevkalede yadırgadığımı, doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Yasanın gereği yerine getirilecektir. Terörün ortaya çıkardığı mağduriyetleri gidermek için bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili gerekli tedbirler, gerekli düzenlemeler alınacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.