Son AK Parti anket sonucu Taner Yıldız açıkladı!

Son AK Parti anket sonucu Taner Yıldız açıkladı!

1 Kasım seçimlerine sadece 9 gün kala AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız iddialı açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin anketlerde tek başına iktidar sınırında göründüğünü açıklayan Çelik o sınırı geçmemiz lazım dedi.

1 Kasım için geri sayım devam ederken en çok merak edilen konuların başında  AK Parti'nin tek başına iktidarı yeniden yakalayıp yakalayamayacağı sorusu geliyor.

Bu konuda Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a konuşan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız önemli açıklamalar yaptı.

'ANKETLERDE SINIRDA TEK BAŞINA İKTİDAR GÖRÜNÜYOR'

Yıldız, 1 Kasım seçimleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin istikrarı yakalamak zorunda olduğunu belirten Yıldız,"Anketlerde 'sınırda tek başına iktidar' olarak görünüyor. O sınırı geçmemiz lazım. Son 10 gün çok önemli. Türkiye'nin normalleşmesi için tek başına iktidarı gerçekleştirmemiz lazım" dedi.

İşte o açıklamalar:

Kayseri'de AK Parti'nin oy oranlarının artışı, Türkiye ortalamasının üstünde. Burada bizim yaptıklarımız kadar, MHP'nin yapamadıklarının da etkisi söz konusu. MHP'nin tabanı ile tavanı arasındaki fark açılıyor. Taban, AK Parti ile koalisyon kurulmasını istiyordu. Örneğin, Kayseri'de Sayın Devlet Bahçeli'yi seven ülkücü arkadaşlarla sohbet ettim. Koalisyon yapılmamasından, "hayırcı" kimlikten Bahçeli'yi sorumlu tutuyorlar. Orta Anadolu'da oy geçişkenliği AK Parti ile MHP arasında. MHP'de düşüş gözüküyor. İşin aslı MHP'nin de HDP'nin de baraj sorunu yok.

Anketlerde "sınırda tek başına iktidar" olarak görünüyor. O sınırı geçmemiz lazım. Son 10 gün çok önemli.

 "CHP'DE FİİLİ DURUM FARKLI"

CHP'nin klinik tablosu ile fiili durumu fark ediyor. Doktor, bir filme bakmış. "Hasta nerede yatıyor?" diye sormuş. Demişler ki "Yatmıyor. Hatta işi gereği Avrupa'ya da gidip geliyor." CHP de böyle. Sahada artış beklentisi çok ama gerçekte en fazla o kadar değil.

"SINIRDA TEK BAŞINA İKTİDAR GÖRÜNÜYOR"

Türkiye, istikrarı mutlaka yakalamak zorunda. Şu anda AK Parti tek başına iktidarı yakalamak için uğraşıyor. Anketlerde "sınırda tek başına iktidar" olarak görünüyor. O sınırı geçmemiz lazım. Son 10 gün çok önemli. Türkiye'nin normalleşmesi için tek başına iktidarı gerçekleştirmemiz lazım. Kritik sayıda da olsa tek başına iktidar olacağımızı umuyorum. Yani hala kritik eşikteyiz. Ama il il çalışmak, il il dokumak zorundayız.

"MİLLİ İRADEYİ KABUL EDECEKSİNİZ"

(7 Haziran sonrasında AK Parti'nin sorumluluğu) 7 Haziran seçimleri koalisyon tablosu verdi. Şöyle bir algı var: "Tüm işlerden AK Parti sorumlu ama tek başına iktidar değil." Biz tek başına iktidar gibi davranamayız. 7 Haziran seçimleri yokmuş gibi davranabilir miyiz? Milli irade bunu sunmuşsa kabul edeceksiniz. Vatandaşın oyu başımızın üstünde. Olduğu gibi kabul ettik, başka şeylerin arkasına sığınmadık. Sandıklarda tehdit olmasına rağmen? Bırakın emanet oyları, HDP'nin aldığı oyların tamamı vatandaşın hür iradesiyle verdiği oy mudur?

İSTİSMAR YAPMADAN OLAYI SAHİPLENDİK

AK Parti, acının istismarını yapmadan olayı sahiplendi. Orada bir ölüm var. Odak noktası insanların ölümüdür. (HDP'yi kastederek) Patlamanın üzerinden 11 dakika geçmişken devletle milleti birbirine düşürmek istismar değil mi? AK Parti, sadece acı ile ilgili gerçekleri ortaya koydu. (Güvenlik zafiyetine ilişkin tartışma) Başbakan'ın açıklamalarının ötesinde bir şey söyleyemem. Basının haber alma, haber verme isteğini anlıyorum ama bu olaylarda kamuya açıklama yapılmadan önce haber yapılmasını doğru bulmuyorum. Özellikle uzantıların ortaya çıkarılması açısından?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.