Sporda başörtüsü yasağını ilkel buldu

Sporda başörtüsü yasağını ilkel buldu

Kılıç: Kızlarımızın da kendilerini spor müsabakalarında göstermelereni istiyoruz

 

Partisinin Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat içi eğitim toplantısı İçin Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Kılıç, sporda başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin bir soruya,''Bugün itibarıyla sporda başörtüsü yasağını kaldırdınız neler söyleyeceksiniz'' şeklindeki sorusuna, ''Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz.

Hem evden çıkmalarını hem de elit sporcular olarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini istiyoruz. Bu anlamda ülkemizde yapılamakta olan gerek ulusal düzeyde gerek uluslararası düzeydeki spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye'de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz''  şeklinde cevap verdi. 

 

Milli sporcu 17 yaşındaki Selva Nur Akkurt Konya’da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’na, standartlar ve kriterler uymadığı için başörtüsüyle müsabakalara çıkamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.