STK’lar’dan CHP, MHP ve HDP’ye Ziyaret

STK’lar’dan CHP, MHP ve HDP’ye Ziyaret

Memur-Sen ve AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi STK’lar CHP, MHP ve HDP’yi ziyaret etti.

Memur-Sen ve TESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, TZOB, KAMU-SEN, TİSK, TOBB’un yer aldığı heyet sırasıyla CHP, MHP ve HDP Genel Merkezleri’ni ziyaret ederek, parti genel başkanlarıyla bir araya geldiler. Görüşmeler sonrasında heyet adına basın açıklamasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

 

1 kılıç  

 

Parti genel başkanlarıyla istişarelerde bulunduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından komite adına açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, görüşmede seçimlerdeki katılımın ve TBMM'de temsilin yüksek sayıda olmasını Türkiye demokrasisi açısından sevindirici bulduklarını ifade ettiklerini söyledi.

 

2 devlet

 

Erken seçimin son alternatif olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Aynı zamanda bir an önce bu çıkan tabloya göre koalisyon hükümetinin kurulmasını talep ettiğimizi ifade ettik. Erken seçimi en son alternatif, olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Özellikle dışarıdaki gelişmeler, ekonomide alınması gereken tedbirler kapsamında hızlı bir hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunu Sayın Genel Başkan'lara biraz önce yukarıda diğer üç genel başkana ilettiğimiz gibi ilettik.”

 

3 hdep

 

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin görüşmede Çözüm Süreci'nin gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusuna, “Çözüm Süreci ile ilgili Sayın Genel Başkan kendi görüşünü ifade etti” yanıtını verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, koalisyon alternatifleri ile ilgili soruyu yanıtlarken de “Hayır, bizim böyle bir şey ifade etmediğimizi dün Sayın Başbakandayken de ifade etmiştim. Yani 'şu parti ile şu parti kursun', bu bizim işimiz değil. Bu, Meclis'teki partilerin kendi kurulları ile karar verecekleri bir şey. Bizim ki bir an önce kurulması, erken seçimin en son alternatif olarak düşünülmesi” görüşünü dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum