Talip Geylan: 15 Temmuza kadar üye yapmaya devam edeceğiz

Talip Geylan: 15 Temmuza kadar üye yapmaya devam edeceğiz

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, şube başkanlarımız ile telekonferans yöntemi ile bir araya geldi. Toplantılar, 11.06.2020, 15.06.2020, 16.06.2020, 24.06.2020 tarihlerinde 4 grup halinde toplam 110 şube başkanımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, şube başkanlarımız ile telekonferans yöntemi ile bir araya geldi. Toplantılar, 11.06.2020, 15.06.2020, 16.06.2020, 24.06.2020 tarihlerinde 4 grup halinde toplam 110 şube başkanımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve şube başkanlarımızla online toplantı gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, salgın süreci nedeniyle eğitim faaliyetlerinin uzaktan yürütüldüğünü söyleyerek, zorunlu olarak sendikal faaliyet ve istişarelerin de online ortama taşındığını bildirdi.

Tedbirlerimizi alarak, toplantılarımızı telekonferans yöntemi ile gerçekleştireceğiz.

Şube başkanlarımızla eğitim ve güncel meseleler hakkında istişarelerde bulunmak için telekonferans yöntemi üzerinden sık sık bir araya geleceklerini belirten Geylan, bunun sendikal hizmetlerimizin aksamadan yürütülmesi noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Sorunlara hızlı çözüm üretmek, karar alma mekanizmalarını daha aktif hale getirmek ve aynı zamanda salgının etkilerini en aza indirmek adına da online yöntemin mümkün olduğunca etkin kullanılması gerektiğini kaydeden Geylan, şunları söyledi: “Salgın nedeniyle bu dönemde teşkilatlarımızla yüz yüze bir araya gelemedik, eğitim çalışanlarımızla hasbihal edemedik, yaşanan sorunları internet ortamında gündeme taşıyarak,  çözüm önerilerimizi dile getirdik. Bundan sonraki süreçte umuyoruz ki salgının yıkıcı etkileri tamamen ortadan kalkar ve yeniden üyelerimiz ve çalışanlarla yüz yüze buluşuruz. Ancak o döneme kadar tedbirlerimizi alarak, bir kısım etkinlik ve toplantılarımızı telekonferans yöntemi ile gerçekleştireceğiz.”

Her türlü olumsuz konjonktüre rağmen üye sayısını artırmayı başaran Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in önümüzdeki süreçte yeniden yetkiyi alacağına inanıyorum.

Toplantıda yetki sürecinin devam ettiğini söyleyen Genel Başkan Geylan, sendikaların üye tespit tutanaklarının salgın nedeniyle 15 Temmuz tarihine ertelendiğini hatırlattı. Eğitim çalışanlarının taleplerini gündeme taşıyan ve etkili kararlara imza atılmasını sağlayan sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu bildiren Geylan, teşkilatlarımızın var gücüyle mücadeleyi sürdürdüğünü kaydetti.

Geylan, “Gerek Türkiye Kamu-Sen gerekse Türk Eğitim-Sen olarak 15 Temmuza kadar üye yapmaya devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki; Türk Eğitim-Sen kimseye makam, mevki vaat etmemekte; kimseyi tehditle, şantajla üye olarak kaydetmemektedir. Sizler sadece adam gibi sendikacılık yaparak çalışanların sendikamıza üye olmasını sağladınız. Bu konuda her birinizi tebrik ediyorum. Her türlü olumsuz konjonktüre rağmen üye sayısını artırmayı başaran Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in önümüzdeki süreçte yeniden yetkiyi alacağına inanıyorum” dedi.

Kamu çalışanları emin olsun ki; korkutarak, sindirerek, ezerek, insanların şahsiyetlerini un ufak ederek büyüyenlerin hızla düşüşü devam edecektir.

Devletimizin, salgın sürecinin başlaması ile birtakım tedbirleri hayata geçirdiğini hatırlatan Geylan, “16 Mart tarihinden itibaren okullarımız tatil edildi. Tabi bu durum Türk Eğitim-Sen olarak sendikal faaliyetlerimizi doğrudan etkiledi. Buna rağmen üyelerimizin teveccühü ile güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Malum sendikamsı yapı ise artık bu yıl güç kaybetmeye başladı. Kamu çalışanları emin olsun ki; korkutarak, sindirerek, ezerek, insanların şahsiyetlerini un ufak ederek büyüyenlerin hızla düşüşü devam edecektir” dedi.

Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz.

Geylan, liyakat ve ehliyeti önceleyen Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliklerinin hazırlandığını söyleyerek, Görevde Yükselme Yönetmeliği’nin de değiştirileceğini bildirdi. Bir kısım eksiklikleri olsa da yıllar içerisinde Türk Eğitim-Sen’in eleştirdiği, dava konusu yaptığı ve önerdiği birçok hususun bu taslaklarda karşılık bulduğunu bildiren Geylan, “Maalesef salgın nedeniyle gecikmeler yaşandı. Bu yönetmeliklerin bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Liyakatin önceleneceği, ehliyetin dikkate alınacağı, kul hakkının yenilmeyeceği, adaletin vücut bulacağı bir düzeni bekliyoruz.” dedi.

Proje okulları Uganda Eğitim Bakanlığı’na değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olacaktır.

Alınan bilgilere göre yeni düzenlenecek yönetmelik ile proje okullarının da artık Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne tabi olacağını söyleyen Geylan, “Proje okulları birilerinin babasının çiftliği gibi ulufe dağıttığı yerler olmaktan çıkmalıdır. Proje okulları da Uganda Eğitim Bakanlığı’na değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmalıdır. Liyakate dayalı yönetmeliklerin hayata geçmesiyle dışarıdan yapıların taşra teşkilatlarındaki tahakkümü ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

İradenize ipotek konulmasına izin vermeyin!

Genel Başkan Geylan, yeni atanan öğretmenleri hür idareleriyle sendikal tercih yapmaya çağırarak, şunları söyledi: “Sendikal mücadele çok önemlidir. Bu noktada yeni atanan öğretmenlerimizin hak arama zemini olan sendikalara üye olması kamu çalışanlarını daha da güçlü kılacaktır. Bilindiği gibi 18 Mart tarihinde atanan öğretmenlerimiz var. Yeni atanan öğretmenlerin isimleri ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaştığı andan itibaren ne yazık ki birtakım kamu yöneticileri bu arkadaşlarımızdan devlete sadakat değil de, Malum-Sen’e sadakat göstermelerini istiyor. Bu konuda genç meslektaşlarımızın korkmamasını istiyoruz. Hiç kimse sizi tehditle, şantajla sindirmemelidir. İradenize ipotek konulmasına izin vermeyin! Tercihlerinizi hür idarenize göre yapın. Birilerinin dayatmasıyla sendikal tercihlerde bulunmayın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.