Talip Geylan: Akademisyenlerimizin Ders Ücreti Problemleri Giderilmeli!

Talip Geylan: Akademisyenlerimizin Ders Ücreti Problemleri Giderilmeli!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, salgın dolayısıyla uzaktan eğitime geçildiği ancak bu süreçte akademisyenlerin ders ücretleri ile ilgili problem yaşadığını bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, salgın dolayısıyla uzaktan eğitime geçildiği ancak bu süreçte akademisyenlerin ders ücretleri ile ilgili problem yaşadığını bildirdi. YÖK tarafından uygulama birliği sağlanamadığı için akademisyenlerimizin ders ücretlerinde problem yaşadığını bildiren Genel Başkan Geylan, YÖK'ün de Milli Eğitim Bakanlığı 'nın yaptığı gibi uygulama birliği sağlayan bir düzenleme yaparak öğretim elemanlarının ücretlerinin salgın öncesi şartlara göre ödenmesini talep etti. 

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

"Covid-19 salgını nedeniyle eğitime ara verilen bu dönemde üniversitelerimizde uzaktan eğitimle öğrencilerimize hizmet verilmeye devam edilmekte.

Ancak bu süreçte YÖK tarafından bir uygulama birliği sağlanmadığı için, akademisyenlerimizin ders ücretleri ile ilgili problemler yaşandığı görülmektedir. Hatta, üniversite temsilcilerimizden edindiğimiz bilgilere göre, “maaş karşılığı” girilen ders saatlerinin bile nasıl muhasebe edileceği belirlenememiş durumdadır.

Görünen o ki, üniversite strateji daireleri, YÖK’ten bir düzenleme beklemektedir.

Bilindiği üzere, MEB, Toplu Sözleşme hükümleri doğrultusunda idari izinli sayılan öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesintisiz ödemektedir.

YÖK de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı gibi, uygulama birliğini sağlayan bir düzenleme yaparak, öğretim elemanlarımızın ücretlerini salgın öncesi şartlara göre ödenmesini sağlamalı ve mağduriyetlerini giderilmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.