Talip Geylan “Asıl Müjde 60 Bin Atamadır”

Talip Geylan “Asıl Müjde 60 Bin Atamadır”

Ataması yapılmayan öğretmenler Genel Başkanımız Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

Ataması yapılmayan öğretmenler Genel Başkanımız Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti. Şubat ayında 20 bin atamanın yetersiz olduğunu söyleyen öğretmenler, ek atama yapılması için Genel Başkanımız Talip Geylan’dan destek istedi. Ataması yapılmayan öğretmenler illerde eş zamanlı olarak basın açıklama yapacaklarını söyleyerek, sendikamızdan destek talep ettiler.

500 bini aşkın eğitim fakültesi mezunu öğretmenin atama beklediğini dikkat çeken Geylan, 20 bin atama sayısının çok yetersiz olduğunu söyledi. Geylan; “Öğretmen olmak için yıllarca dirsek çürüten, imkânsızlıklar içinde okulunu bitiren meslektaşlarımız mezun oldu ama önlerine çıkan yığınla engeli aşmak için mücadele ortaya koyuyorlar. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sorunları kangrene dönüştü acil çözüm bekliyorlar.

Kimileri ataması yapılmadığı için zorunlu olarak farklı mesleklere yöneliyor. Polis olmak için, mağazada tezgahtar olmak için ya da ailesinin tarlasında rençber olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek yok! Dolayısıyla; Eğitim fakültesi mezunları pek tabii ki ÖĞRETMEN olarak istihdam edilmek zorundadır. 500 bin mezunun birikmiş olmasının sorumlusu asla gençlerimiz değildir. Bu tablonun mesulü; yıllardır plansız-programsız şekilde, yerel/siyasi kaygı ve beklentilerle eğitim fakültesi açan, fakülte kontenjanlarını da yine buna göre belirleyenlerdir.

20 bin öğretmene atama müjdesi diye kamuoyunda duyurmak atama bekleyen genç meslektaşlarımızla alay etmektir. Şöyle ki; 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda sadece İstanbul’da çalıştırılan ücretli  öğretmen sayısı 21 bin idi.  Sanırım, 2021 yılı için açıklanan 20 bin atama yalnızca İstanbul için olsa gerek. Öte yandan yapılacak 20 bin atamanın bırakın öğretmen ihtiyacını gidermeyi bu yıl emekli olan meslektaşlarımızın oluşturduğu boşluğu bile doldurmayacağı görülmelidir. Asıl Müjde 60 bin atama yapmaktır. Kaldı ki, yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülmesi için daha fazla öğretmen ataması yapılmalıdır.”234

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.