Talip Geylan: Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi Verilmelidir!

Talip Geylan: Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi Verilmelidir!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 13.04.2022 tarihinde Ankara şubelerimiz ile iftar programında bir araya geldi.

Programa, MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tuncer Yılmaz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel, Ankara Şubeleri yönetim, denetleme, disiplin ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, “Sağlık ve huzur içerisinde nice iftar sofralarında buluşabilmeyi niyaz ediyorum.” dedi.  Genel Başkan Geylan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in güçlü, güvenilir, itibarlı ve saygın bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, “Konfederasyonumuz ve sendikamız kamu çalışanlarının sırtını yaslayabileceği güvenli bir limandır. Çalışanlar, üyemiz olsun ya da olmasın bizleri övgü ve takdir ile takip ediyor. Dolayısıyla bize bu gururu yaşatan teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen sadece bir sendika değildir, aynı zamanda milli bir sivil toplum kuruluşudur. Bizi binlerce sivil toplum kuruluşundan ayıran farkımız adımızın önündeki ‘milli’ sıfatıdır.

‘Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ anlayışı ışığında sendikal mücadelemizi yürütüyoruz. Ekmek kavgasını yani sendikacılığı adam gibi yapıyoruz. Üyelerimizin mali, sosyal ve özlük hakları için gece gündüz çalışıyoruz. Ama bunun yanı sıra ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyduk. Bu noktada ülke meselelerine duyarlıyız. Bizim için topraklarımızın bütünlüğü, milletimizin huzuru her şeyin önündedir. İşte bu vasıflarımızla sadece kamu çalışanlarının değil, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin de takdirini kazandık” şeklinde konuştu. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in üye artışlarına dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Türk Eğitim-Sen bugün 250 bin üye sayısıyla Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu’nda muteber bir sendika olmaya devam ediyor. Kuruluş irademiz ve ilkelerimize sımsıkı bağlıyız. Üyelerimizden aldığımız feyz ile yolumuza sağa sola sapmadan, doğru bildiklerini en yüksek perdeden dile getirerek, makamlara el pençe divan durmadan inançla devam ediyoruz. Bizi asla tesadüfler bir araya getirmedi. Türk Eğitim-Sen teşkilatı; inanmışların, derdi gelecek nesillere güzel bir vatan bırakmak olan ülke sevdalılarının, hak ve adalet yolundan ayrılmamaya ant içenlerin  uzun soluklu mücadelesinin tezahürüdür” dedi. 

1 Ağustos 2023 tarihinde 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin yapılacağına dikkat çeken Geylan, “7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu çalışanları yeni bir kayıp daha  yaşamaması için Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların temsil yetkisini alarak, toplu sözleşme masasına oturması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Aileleriyle birlikte 25 milyona yaklaşan bir kitlenin son yıllarda eriyen alım gücünün artırılması, yükselen enflasyon karşısında  korunması, geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi, büyümeden pay verilerek memurların refahının artırılması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Geylan, Türkiye Kamu-Sen ARGE Merkezinin Mart ayına ilişkin asgari geçim sonuçlarına değindi. Geylan, “Tek kişinin yoksulluk sınırı 6.184,14 TL olarak hesaplandı. Mart 2022 itibari ile ortalama 6.285,60 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının %53,13’ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 1.374,16 lira olarak belirlenen kira gideri ise Mart 2022 ortalama maaşının %21,86’sına denk geldi. Buna göre bir memur, ortalama maaşının %74,99’unu yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı. Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının %25,01’i kaldı. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Mart 2022 maaşından geriye yalnızca 1.572,03 TL kaldı. Yani anlıyoruz ki kamu çalışanlarının alım gücü gün be gün giderek yok olmaktadır. Yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz;  enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi için büyük önem arz ediyor.” diye konuştu.  

Öte yandan Genel Başkan Geylan,  çalışanları enflasyon karşısında koruyacak olan refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi, seyyanen zam, vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi başta olmak üzere acil çözüm bekleyen diğer taleplerinin hayata geçirilmesi için de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kamu çalışanlarına yönelik bayram ikramiyesi taleplerini yinelediklerini kaydeden Genel Başkan Talip Geylan, “12 milyon vatandaşına bayram ikramiyesi ödemesi yapan devletimizin görevi başındaki kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verebilecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Kamu çalışanları Ramazan Bayramı öncesi müjdeli bir haber beklemektedir. Üstelik kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi onları daha da motive edecektir. Bu nedenle Ramazan Bayramı’ndan itibaren dini bayramlarda kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.