Talip Geylan: Kurban Bayramı Barış Ve Huzur Getirsin...

Talip Geylan: Kurban Bayramı Barış Ve Huzur Getirsin...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kurban Bayramının gönül coğrafyamıza ve tüm insanlık âlemine barış, mutluluk, huzur getirmesini temenni eden Geylan, “Bir kurban bayramına daha kavuşmanın...

Milli ve dini duyguları pekiştiren bayramların gelecek nesillere aktarılması önemlidir.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekiştirildiği, hoşgörünün hâkim kılındığı, toplumsal birliktelikleri ve dayanışmayı artırdığı, paylaşımları güçlendirdiği günler olduğuna dikkat çeken Geylan, bayramlar başta olmak üzere milli ve manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi. Geylan, “Milli ve dini duyguları pekiştiren bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin unutulmamasına, devamının sağlanmasına, manevi değerlerimiz ile kültürel zenginliğimize, ülkü birliğimize katkı sunmaktadır” diye konuştu.

Ekonomik şartların bu kadar zorlaştığı günümüzde, bayram ikramiyesi görevi başındaki kamu çalışanlarına da verilmelidir.

Bayram ikramiyesi ile ilgili açıklama yapan Geylan, kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesimin görevi başındaki memurlar olduğunu bildirdi. Devletimizin, 12 milyon vatandaşımıza bayram ikramiyesi verirken, 3,5 milyon kamu çalışanını görmezden gelmemesi gerektiğini söyleyen Geylan, “Bayram ikramiyesi 2018 yılından bu yana verilmektedir. Ancak görevi başındaki memurlar bayram ikramiyesi kapsamı dışında bırakılmıştır. Oysa devletimiz 3,5 milyon kamu çalışanına da bayram ikramiyesi verebilecek, bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için onlara ek ödeme yapabilecek güçtedir.

Ekonomik şartların bu kadar zorlaştığı, altı aylık enflasyonun toplamda yüzde 42,35 olduğu, Ocak-Haziran arasında maaşların 2 bin 382 TL eridiği, alım gücünün düştüğü, vatandaşlarımızın çarşıda, pazarda filesini dolduramadığı, akaryakıt fiyatlarının tavan yaptığı, haliyle toplu taşıma araçlarına yüksek zam yapıldığı, kurbanlık alamadığı bir dönemde, kamu çalışanlarını bayram ikramiyesinden mahrum bırakmak doğru değildir. Ekonomik koşullara binaen bu bayramdan itibaren bayram ikramiyesinden kamu çalışanlarının da faydalanması en önemli taleplerimizdendir” dedi.

Devletimizin bekasına kast eden, esenliğimizi hedef alan tüm terörist yapılanmalara gereken cevabı veren Mehmetçiğimizden desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyiz.

Devletimizin bekası, milletimizin huzuru, topraklarımızın bütünlüğü, bayrağımızın ebediyen özgürce dalgalanması için sınırlarımızda ve sınır ötesinde tek bir terörist unsur kalmayana, terör bölgeleri bir bir yok edilene dek mücadelemizin sürmesinin çok önemli olduğunu da söyleyen Geylan, şunları kaydetti:  “Devletimizin bekasına kast eden, esenliğimizi hedef alan tüm terörist yapılanmalara gereken cevabı veren Mehmetçiğimizden desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyiz. Dualarımız onlarladır. Bu vesileyle başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını, sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde güvenliğimizi sağlarken şehit düşen Mehmetçiklerimizi, polislerimizi, güvenlik güçlerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Rabbim görevi başındaki Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonunu yüksek kılsın. Ayrıca canlarını vatanımız için feda eden mübarek şehitlerimizin kıymetli ailelerinin de önünde saygıyla eğiliyor ve bayramlarını kutluyorum.”

Genel Başkan, mübarek bayram günlerinin ülkemizin güçlü geleceğine, gönül coğrafyamızın huzuruna, soydaşlarımızın güvenliğine ve mazlumların selametine vesile olması temennisinde bulunarak, “Tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.