Talip Geylan, Tüm Sözleşmelilere Kadro ve Öğretmenlere Teşvik İstedi!

Talip Geylan, Tüm Sözleşmelilere Kadro ve Öğretmenlere Teşvik İstedi!

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, toplantıda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, "kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi" konusunu...

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, toplantıda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, "kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi" konusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Bu çalışmayla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesini temel dayanak haline getirerek, mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle "sözleşmeli personel statüsü"nü yeniden belirlediklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."

TALİP GEYLAN: 4/B’Lİ ÖĞRETMENLERE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAYIN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından söz konusu açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalar:

Bu akşam Kabine sonrası yapılan açıklama, sözleşmeli öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir! Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı.

Nitekim, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti, 23 Ekim 2018’de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile eğitim kamuoyuna şu sözü vermişti: “Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere TEŞVİK uygulaması getireceğiz.”

Bu vaat, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda ZORUNLU HİZMET TAZMİNATI ödenmesini yıllardır talep eden sendikamızca da olumlu karşılanmıştı. Çünkü bu gerçekleştirildiğinde, belli bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için çakılı sözleşmeli istihdama gerek kalmayacaktır. Tüm milletvekillerimize çağrımızdır: Sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye geldiğinde 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve Hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak Teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.