Talip Geylan'dan Eskişehir İl MEM’in Skandal Cevabına Tepki!

Talip Geylan'dan Eskişehir İl MEM’in Skandal Cevabına Tepki!

Son zamanlarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan müfettiş soruşturması neticesinde getirilen idari tekliflerin uygulanmasında sendikal ayrımcılık yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır.

Son zamanlarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan müfettiş soruşturması neticesinde getirilen idari tekliflerin uygulanmasında sendikal ayrımcılık yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Muğla Fethiye’de gündeme gelen olayın benzeri bu kez Eskişehir’de yaşanmıştır. 

Şöyle ki; Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı hakkında Bakanlık müfettişlerince yürütülen soruşturma neticesinde aylıktan kesme ve görev yeri değişikliği teklif edilmiş, ancak bu teklifler uygulanmamıştır.

Bunun üzerine söz konusu şahıs hakkındaki teklifin uygulanmamasının nedenini 13 Ağustos’ta Bakanlığa sorduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eskişehir İl MEM’den gelen skandal cevabı kamuoyuna açıkladı.

Buna göre; okulda devam eden iş ve işlemlerin aksamaması ve görev yeri değişikliğine uygun okul olmamasından dolayı idari teklifin uygulanmadığını bildiren Eskişehir İl MEM’i eleştiren Geylan, “Eskişehir’de, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iş ve işlemlerini yürütecek tek bir yönetici dahi bulamadığımız için ‘bulunmaz Hint kumaşına’ mahkum mu kaldık?” diye sordu.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti: “ Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı hakkında Bakanlık müfettişlerince yürütülen soruşturma neticesinde aylıktan kesme ve görev yeri değişikliği teklif edildi.

Ancak Ocak ayında biten ve Nisan’da raporu tamamlanan soruşturma neticesi getirilen teklifler uygulanmadı.

Benzer tekliflerin anında uygulanmasına rağmen söz konusu şahıs hakkındaki teklifin uygulanmamasının hikmetini 13 Ağustos’ta Bakanlığa sormuştuk, cevabı İl MEM’den geldi(!)

Güya, okulda devam eden iş ve işlemlerin aksamaması ve görev yeri değişikliğine uygun okul olmamasından dolayı idari teklif uygulanamamış (?)

O halde biz de Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik sorularımıza devam edelim: 

-Eskişehir’de, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iş ve işlemlerini yürütecek tek bir yönetici dahi bulamadığımız için ‘bulunmaz Hint kumaşına’ mahkum mu kaldık?

-İlinizde “okulun iş ve işlemlerinin aksamaması” gerekçesiyle uygulamadığınız başka idari teklifler var mıdır?

-Söz konusu idari teklifin uygulanmaması için bir sendikanın yerel ve genel merkez düzeyinde defaatle telkin ve baskıları söz konusu olmuş mudur?

-Şahıs hakkındaki teklifin “uygun şartlar oluştuğunda değerlendirileceği” söyleminizi, “Üzerimizdeki sendikal ve siyasi tazyikleri henüz aşamadık” olarak mı anlamalıyız?

-Getirilen idari tekliflerin uygulanmasında ‘sendikal ayrımcılık yapıldığı’ algısının, çalışanların soruşturma süreçlerine ve idarenin uygulamalarına karşı güvenini rencide ettiğini göremiyor musunuz?

Son sözümüz de TEKRAREN Bakanlık iradesine;

MEB’in tüm kademelerini hukuk ve mevzuat doğrultusunda eğitim yöneticileri yönetir; sıfatı ve pozisyonu ne olursa olsun dışarıdan yapıların kamu yönetimine müdahalesine asla izin v-e-r-i-l-e-m-e-z!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum