Talip Geylan'dan MEB'in "Hediye" Uyarısına Tepki: Öğretmene Güvenin!

Talip Geylan'dan MEB'in "Hediye" Uyarısına Tepki: Öğretmene Güvenin!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ndeki hediye uygulaması hususunda personelin uyarılmasının istenmesine tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ndeki hediye uygulaması hususunda personelin uyarılmasının istenmesine tepki gösterdi. Bu uyarıyı çok gereksiz gördüğünü söyleyen Geylan; öğrencilerimizin, 24 Kasım’da bir buket çiçekle ya da bir kalemle öğretmenlerine sevgi, takdir ve teşekkürlerini ifade etmelerinden ibaret olan sembolik nitelikteki bir durumu, sahada yaşanan bir sorun gibi ortaya koymanın doğru olmadığını belirtti.

Geylan, “Herkes rahat olsun; öğretmenlerimiz ‘menfaat sağlama amacıyla hediye kabul etmek, borç para istemek’ ya da ‘kamu görevlisine ya da devlete olan güven ve itibar duygusunu zayıflatacak’ hiçbir davranışa tevessül de etmez, müsaade etmez. Rahat olun, öğretmene güvenin!” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“MEB taşra teşkilatına bir yazı çıkararak, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ndeki hediye uygulaması hususunda personelin uyarılmasını istemiş.

Öncelikle bu ikazı çok gereksiz gördüğümü söylemeliyim.

Öğrencilerimizin, 24 Kasım’da bir buket çiçekle ya da bir kalemle öğretmenlerine sevgi, takdir ve teşekkürlerini ifade etmelerinden ibaret olan “sembolik nitelikteki” bir durumu, sahada yaşanan bir “sorun” gibi ortaya koymak doğru değildir.

Tabii ki, her yerde olduğu gibi suiistimaller olabilir. Ancak öğrencilerin ya da velilerin istismar edildiği yaygın bir durum varmışcasına Öğretmenler Günü'ne bir hafta kala bir genelgeyle uyarı çıkarılması şık değildir. Bu “tedbir” adeta tüm öğretmenlerimizi zan altında bırakabilecek bir uygunsuzluk olmuştur. Ki, zaten benzer suiistimaller için mevzuatımız açıktır ve tüm kamu çalışanları da bunu bilmektedir.

Herkes rahat olsun; öğretmenlerimiz “menfaat sağlama amacıyla hediye kabul etmek, borç para istemek” ya da “kamu görevlisine ya da devlete olan güven ve itibar duygusunu zayıflatacak” hiçbir davranışa tevessül de etmez, müsaade etmez.

Rahat olun, öğretmene güvenin!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum