Talip Geylan'dan YÖK'e Görevde Yükselme Mülakatı Uyarısı!

Talip Geylan'dan YÖK'e Görevde Yükselme Mülakatı Uyarısı!

YÖK tarafından yapılan 2019 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı.

YÖK tarafından yapılan 2019 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı. Türk Eğitim Sen olarak, 10.04.2019 tarihinde YÖK’e yazı göndererek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 yılı Şubat ayında görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavında başarılı olanlar için yaptığı, sözlü sınavda, her bir adaya yazılı sınavda yapılan puan uygulamasının benzerinin, YÖK tarafından da uygulanmasını  sendika olarak talep ettik.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan; YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan beklentilerinin yazılı sınavda başarı gösteren çalışanların, mülakat süreçlerinde hak kayıplarına meydan verilmemesinin gerektiğini bildirdi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "YÖK tarafından yapılan, 2019 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı.

Sayın Yekta Saraç’tan beklentimiz, yazılı sınavda başarı gösteren çalışanların, mülakat süreçlerinde hak kayıplarına meydan verilmemesini sağlamasıdır.

Üniversite yönetimleri, ya mülakat yapmamalı ya da MEB’de olduğu gibi güvenlik soruşturması sorunu olmayanlara yazılı puanı ölçüsünde mülakat puanı vererek üniversite çalışanlarının haklarının gasp edilmesini önlemelidir."

YÖK’e yazdığımız yazı için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.