Taşerona kadro KPSS mağdurlarını endişelendirdi

Taşerona kadro KPSS mağdurlarını endişelendirdi

Kamudaki tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağının açıklanması endişeleri beraberinde getirdi. Özellikle KPSS mağdurları şaşkın!

KPSS'ye giren ve atanamayan milyonu aşan memur adayının stresli bekleyişi devam ederken, taşeron olarak çalışanların kadroya alınacağının açıklanması bu kesimi ciddi derecede rahatsız etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asıl ve yardımcı iş ayırmaksızın kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin hepsinin kadroya alınacağını açıklaması taşeron olarak çalışanları sevindirirken bir kesimin de tepkisini çekti.

Son 2 yıldır seçimlerin de etkisi ile hükümetin ve muhalefet partilerinin hepsinin öncelikli konuları arasında yer alan "Taşeron İşçilere Kadro" konusu gündemden hiç düşmemişti. Bu süreçte çok da gündeme gelmeyen KPSS mağdurları ise geri plana itilmenin üzüntüsünü yaşıyor.

MEMUR ALIMI AZALACAK İŞLERİN NİTELİĞİ DÜŞECEK ENDİŞESİ

Düzenleme resmileşirse devlet memur alımının da azalacak olması bir diğer endişe olarak görülüyor.

Öte yandan memurun yapacağı işlerin de taşerondan devşirilecek personellere yaptırılma ihtimali de yapılan işlerde niteliğin düşme ihtimalini de beraberinde getiriyor.

Açılan kısıtlı kadro ile çok yüksek puan alan üniversite mezunlarının bile atanamadığı düşünülürse ilkokul ve lise mezunu olup taşeron olarak çalışanların devlette kadroya girecek olması KPSS mağdurlarının tepkisini haklı kılıyor.

KPSS bekleyen ya da KPSS'ye girip kadroya giremeyen mağdurlar, "atanamayan memurlar, atanamayan sağlıkçılar, atanamayan öğretmenler, atanamayan mühendisler..." gibi platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. KPSS mağdurları Haber7'nin gündeme getirdiği haberin yanında bu platformlarda da, "Taşeron işçilere kadro kadar keşke milyonlarca KPSS mağduruda düşünülseydi" tepkileri verirken, "taşeron olarak çalışanlar yerine keşke atama bekleyen memur adaylarına kadro verilseydi" yorumları yapıyor. 

Taşeronlara devlet kadrosunun verilmesinin adaletsizlik  olacağını savunan KPSS mağdurları, "KPSS'ye giren ancak atanamayan, son atamalarda ise sadece 2-3 bin kadro verilen milyonlarca KPSS mağdurunun ne olacağını" soruyor.

İşte taşeron işçilere kamuda kadro verilmesi konusunda KPSS mağdurlarının Haber7'deki haberlerde ve kpsscafe.com.tr'de verdiği tepkiler:

osman budak: yazık ben bosa okumusum binlerce para harcadim birde ogrenim kredisi borclandım..simdide kpss icin dershane falan..banada ver asgari ucret ve devlet guvencesi ben razıyım..kamu yonetimi mezunuyum kadrolu guvenlik olurum..okuyan polis oluyo doguda okumus beyinleri yakıyosunuz ilk okul mezununa devlet guvenceli is veriyorsunuz kpssiz...YAZIK!!!!..cok yazık.

murat: habere candan katılıyorum.2014 kpps ye 3.5 mlyon bu yıl 4 milyon bekleniyor. buna işsizleri bir kaç yılda mezun olacakları ekleyin korkunç rakamlar.birde buna özelde çalışıp kamuyu isteyen, hatta mevut koşullar da çalışmaya razı olanları, atanamayan ögretmen mühendis asgari ücrete iş arayan hukukçuları ekleyin. küçük bir hakkaniyetsizlik bütün bu insanları aile efradının gönlünü erciyes dağı gibi kırabilir. kırılabilecek sayıyı hesap etmeye gerek yok. okumuş insanlara -- keşke okumasaydım/okutmasaydım sözü ile ezdirmemek lazım.

Veysel ­ Kamuda taşeron uygulaması kaldırılsın, kpssye hazırlanan gençlere büyük haksızlıktır bu. Bu kadar nitelikli işsiz eleman varken kamuda bazı işlerin özel kesime gördürülmesi anlamsız.

Haram kadro: Arkadaşlar bu yanlış karardan dönülmesi için herkes bimere yazsın,,yahu şaka gibi küfretmek gibi bir karar bu.Onca üniv.genç dururken taşeronda ilköğretimi bile bitiremeyen cahil ordusu var,,kimin hakkı veriliyo bunlara.ALLAHIN adaleti var çok şükür hesap günü var unutmayın..BELEŞ KADRO HARAMDIR

GERÇEK HAK SAHİBİ: Bu kadro haramdır.Helal etmiyorum.ALLAH sorsun hakkımızı.

Misafir: Hoş olmadı bu iş. Toplum vicdanı ve adalet zedelendi. Yazık!

Berk ­ Kpssden yüksek al, üniversite mezunu ol, master bile yap bunlar önemli değil. İlkokul mezunu olup adamını buldun mu masa başı işi kaparsın gerçek bu...

Ebru:­ biz de hala kpss çalışalım tebrikler size.

Reha: ­Kadro modro yok KPSS'de, herkes taşeron olsun en iyisi.

Murat:­ Bu kadar kurumda çalışan taşeronlar kadroya alınırsa kpssde tercih alımında azalma olur, kpss çalışan adama ihtiyaç kalmaz. Baştan beri yanlış bir vaatti.

Misafir: taşerona kadro verilmemeli. en azından 10 yıl şartı falan konulsaydı

Gökhan: Bu en büyük haksızlık sen yıllarca kpss çalıs sonra vasıfsız kisileri haksı olmayan kadroyu ver zaten taşoran girenlerin hepsi torbilli haksız şekilde giriyosunuz oralara orta okul mezunu var aralarında üniversite mezunu durarken ne alaka kadro ama içlerinde hak eden var ona lafım yok kesınlıkle bu düzenleme sart buna en büyük haksızlık ... bu kadro Kısacası sayın yetkililerin KPSS'ye giren adaylarıda düşünmesi gerekiyor. Önümüzde KPSS 2016/1 Tercihleri var. Hükümetimizin ciddi bir alım yapmasını bekliyor ve umut ediyoruz.

Misafir: Taşeronluk sistemi yanlış ve adaletsiz bir sistemdir. Amacından sapmışdır. Kolay yoldan torpille devlette çalışmanın yöntemine dönüşmüştür. Kadro verilmesi adalete uygun değildir. Ahirette vebali ağır olur.

Osmanlı: Kesenin ağzını iyice açtınız bakalım sonu nereye varacak. Koalisyon günlerine geri dönmeyelim de....

Eyüp: kaldırın devlet memeurların haklarınıııııııııı......adam gibi çalışsınlarr

Ayşe: yazıklar olsun iki yaşındaki çocuğumu evde bırakıp dersaneye gidiyorum kpss için!! yıllarca dirsek çürüttük emek verdik böylemi olacaktı sonumuz. birilerinin torpiliyle işe giren ilkokul mezunu insanlar bizden öne geçti!! ben devlet hastanesinde staj yaptım orada çalışanların hepsi ya müdürün yeğeni ya başhemşirenin kızı hepsi okuyamamış zengin çocuğu.. hakkımı helal etmiyorum

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.