TBMM 20 Mart'a kadar ziyaretçi almayacak

TBMM 20 Mart'a kadar ziyaretçi almayacak

Genel seçim dolayısıyla 5 Nisan'da tatile girmesi planlana Meclis'te İç Güvenlik yasa tasarısı görüşmeleri tamamlanmadığı için "9-20 Mart arasında vatandaşların Meclis'e girmesi" yasaklandı.

BAHAR ATAKAN

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yasağın hemen kaldırılmasını istedi. Karara tepki gösteren Vural şunları söyledi: "Milletvekilinin seçim dönemi. Vatandaşların dertleri olacak, bunları anlatacak da yani böylesine bir dönem içerisinde vatandaş varlığını Meclis'te hissettirmezse nerede hissettirecek? Ziyaretçi yasağının anlamı nedir? İvedilikle bu konuda bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

CHP'li Gök ise şöyle konuştu: "Milletvekillerimiz her gün odalarında seçmenleriyle buluşmak için onları bekliyorlar yani kapıları kapalı değil ki milletvekillerimizin. Doğal olarak seçmenler de milletvekillerini ziyaret etmek istiyor, sorunlarını anlatmak istiyor ama böyle bir uygulama bir anda kapıda polislerle, emniyet güçleriyle ziyaretçileri ve bizleri karşı karşıya getirecektir. Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil. Derhal geri almalı."

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, "Kendi adamlarına yasak koysunlar yani tutamıyorlar herhalde" diye tepki gösterdi.

Meclis İdare Amirleri Ak Partili Salim Uslu ve Ömer Faruk Öz, MHP'li Ali Uzunırmak, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in imzasını taşıyan kararda, "TBMM gündeminin yoğunluğu nedeniyle sayın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin olarak katılabilmeleri için 9-20 Mart arasında Genel Kurul'un çalıştığı günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne görevliler hariç geçici ve daimi giriş kartları sahibi ve ziyaretçi alınmayacaktır" denildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.