Temmuz 2017'de ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği sağlanmalıdır

Temmuz 2017'de ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği sağlanmalıdır

2017’de atanan ancak güvenlik soruşturmasının zamanında yapılmamasından kaynaklı mağduriyet yaşayan sözleşmeli öğretmenler Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme gerçekleştirdi.

2017’de atanan ancak güvenlik soruşturmasının zamanında yapılmamasından kaynaklı mağduriyet yaşayan sözleşmeli öğretmenler Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Genel Sekreter Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Hasan Yalçın Yayla’nın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Ali Yalçın, “Meslektaşlarımız Ağustos’ta mazeret tayini hakkından faydalanmalı ve daha fazla mağduriyet yaşamamalıdır. Bunun için üzerimize düşeni, elimizden geleni yapıyoruz” dedi.



 

Bir süre önce Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmede ‘2017 Temmuz ayında atanan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması’ konusunu da gündeme getirdiğini hatırlatan Yalçın, göreve geç başlatılan, 2017 yılı Temmuz ayında atanan sözleşmeli öğretmenlerin söz konusu gecikmeden dolayı mazerete bağlı yer değişikliği hakkından mahrum bırakılmasının mağduriyet ürettiğini, bu öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecek kalıcı bir çözümün üretilmesi gerektiğini, 2018 ve 2019 yıllarında atanan öğretmenlerimizin de aynı sorunu yaşayacaklarını ve bu durumun kronik hâle geleceğini ifade ettiğini söyledi.



 

Söz konusu sorunun bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini, bunun için ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Yalçın, “Sorunun çözümüne ilişkin ısrarımız devam ediyor, ancak bu konuda henüz bir adım atılmış değil. Biz bu konuyu gündeme getirmekten yorulmadık, yorulmayacağız. Sorun çözülünceye kadar da gündemde tutmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.



 

Ali Yalçın, sendika olarak, 2017 yılı Temmuz ayında atanan sözleşmeli öğretmenlerin bu yıl itibarıyla kadroya geçiş işlemleri tamamlanacak olmasına rağmen aynı gerekçelerle fiili göreve başlama tarihleri eğitim-öğretimin başlamasından sonraya tekabül ettiğinden, 2020 yılı yaz tatili dönemi mazerete bağlı yer değişikliği hakkından faydalanamamakta olduklarını ifade ederek, bu öğretmenlerimize yaz tatili dönemi mazerete bağlı yer değişikliği başvuru hakkının tanınması yönünde ivedi bir düzenleme yapılmasını talep ettiklerini, 2017 yılı Temmuz ayında atanan bütün sözleşmeli öğretmenlerin yaz tatili dönemi mazerete bağlı yer değişikliği hakkından faydalandırılmaları noktasında da gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini, bu konuda adım atılmasını sağlamak için çabalarının kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.










Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.