Temmuz'da Eşit Zam Formülü

Temmuz'da Eşit Zam Formülü

10.9 milyon emeklinin Temmuz zammının belirlenmesi için 2 enflasyon verisi kaldı. Ancak ilk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkması hem tahminleri yükseltti hem de emeklilerin eşit zam alacağını ortaya koydu. Hesaplar yüzde 5.5 zamma göre yapılıyor

Temmuz ayı yaklaştı, emeklileri zam heyecanı sardı. Hem SSK ve Bağ- Kur hem de memur emeklileri, zam oranı için enflasyon verilerini yakın markaja aldı. İlk 4 aylık enflasyonunyüzde 4.71 çıkması, hem zam tahminlerini yükseltti, hem de memur emeklilerine enflasyon farkı verileceğini ve tüm emeklilerin eşit zam alacağını ortaya koydu. Kesin zam oranının belirlenmesine 2 veri kaldı, ancak emekliler şimdiden hesaplarını uzmanlarınyüzde 5.5'lik tahminine göre yapmaya başladı.

GÖZLER ENFLASYONDA 
Enflasyon verileri emekliler açısından büyük önem taşıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin ise enflasyon farkı alıp alamayacağını enflasyon verileri belirliyor. Ocak-Nisan dönemi enflasyonunun yüzde 4.71 çıkması, ilk yarı enflasyon tahminlerini değiştirdi. Uzmanlar, bu yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 5.5 civarında gerçekleşebileceğini öngörüyor. Bu öngörü gerçekleşirse, hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5.5 olacak. 

FARK VERİLECEK
Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, Temmuz'da, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Enflasyon yüzde 5.5 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da yüzde 5.5 olacak. Memur emeklilerine de Temmuz'da toplu sözleşmeye göre yüzde 3 zam verilirken, ayrıca bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bunun da farkı maaşlara yansıtılacak. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 5.5 çıkarsa, memur emeklilerine yüzde 2.5 enflasyon farkı verilecek. Memur emeklilerinin toplam zammı yüzde 5.5'e ulaşacak.

EMEKLİYE UCUZ KONUT
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de katıldığı açılışta emeklilere ucuz konut sözü verdi. İzmir'de gençlere stat, emeklilere konut yapacaklarını söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu: "Gençlerimize spor için büyük statlar yapacağız. İhtiyaç sahibi emekliler için konut yapacağız. Tire'de bunu yaptık, vatandaş çok memnun. 5-6 ay önce anahtarlarını verdik. Kira ücretinden daha düşük bir ücretle ev sahibi oldular, bütün İzmir'e TOKİ evleri yayacağız."(Takvim)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.