TES Yöneticileri Dolgun ve Bayram, Kars ve Van’da Eğitim Çalışanları İle Bir Araya Geldi

TES Yöneticileri Dolgun ve Bayram, Kars ve Van’da Eğitim Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Dolgun ve Erhan Bayram, 20-21.04.2022 tarihlerinde Kars ve Van’da üyelerimizi ile bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcıları eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine ilişkin açıklamalardan bulundu.

Genel Başkan Yardımcıları Dolgun ve Bayram, Kars ziyaretleri kapsamında Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice’yi ziyaret etti. Daha sonra Şehitliğimizi ziyaret eden Dolgun ve Bayram,  “Rabbim mekânlarını cennet etsin. Yurdumuzun her bir köşesi şehit kanlarıyla sulanmış. Allah Türk Devletini baki kılsın” dedi. Genel Başkan Yardımcıları daha sonra Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, Kars Kağızman Kaymakamı Hamza Türkmen ve Kağızman Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner ile eğitim çalışanlarını ziyaret etti. Ayrıca heyet; Kars’tan Van’a geçerken, Digor İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Çelik ve ilçe milli eğitim çalışanlarını da ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcılarımız Van’da da bir dizi temaslarda bulundu. Dolgun ve Bayram; Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Van 100.Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli’yi ziyaret etti.

Ziyaretler kapsamında Kars ve Van Şubelerimizin istişare toplantısına da katılan Genel Başkan Yardımcıları Dolgun ve Bayram birer konuşma yaptı. Genel Başkan Yardımcıları, “Teşkilat toplantımızı gerçekleştirdik. Van’da Türkiye sevdalısı arkadaşlarımız dimdik ayakta. Kars ve Van yetkiye doğru koşuyor. Şube Başkanlarımız nezdinde şubelerimizin yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Bayrak emin ellerde.  Allah var etsin, güç kuvvet versin” ifadelerini kullandı.

18 Haziran 1992’de cefakâr ve adanmışlık örneği gösteren eğitim çalışanlarının hep birlikte omuz verdiği sendikamızın bugün 30 yaşında olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcıları Dolgun ve Bayram, “30 yıl önce işaret fişeğini yakan Türkiye sevdalıları yola ‘Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız’ diyerek çıktı. 30 yıldır ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyuyoruz. Böylesine şerefli bir ailenin mensubu olmaktan da şeref duyuyoruz. 30’uncu yılımızda yeniden yetkili olacağımıza inancımız tamdır.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcıları, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarını da eleştirerek, sözleşmeli öğretmenlerin 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi kadroya geçirilmesini istedi; tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması gerektiğini kaydetti.

Kamuda ikramiye almayan tek kesiminin kamu çalışanları olduğunu bildiren Dolgun ve Bayram, memurlara bayramlarda ikramiye verilmesi taleplerini yineledi.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin sorunlarını gündeme getiren Dolgun ve Bayram, “Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan, süreç içinde yüksek eğitimini tamamlamış ve mesleki anlamda kendini geliştirmiş çalışanlar var.  Bu arkadaşlarımızın hem eğitim durumuna hem de yaptığı işe mütenasip şekilde kadro intibaklarının yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştular.

Kamu çalışanlarına ek zam yapılması ve refah payı verilmesine yönelik vurgu yapan Genel Başkan Yardımcıları, enflasyon farkının temmuz ayı beklenmeden maaşlara yansıması gerektiğini söyledi.

Vergi dilimi konusunda da adım atılması gerektiğini bildiren Dolgun ve Bayram memurun vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.