Toplu Sözleşmede Ana Gündem: 3600 Ek Gösterge

Toplu Sözleşmede Ana Gündem: 3600 Ek Gösterge

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin bütün kamu görevlilerini kapsayacak, beklentiyi karşılayacak bir çerçevede sunulması, tartışılması ve bunun topluma kazandırılması noktasında çalıştıklarını, gayret gösterdiklerini

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin bütün kamu görevlilerini kapsayacak, beklentiyi karşılayacak bir çerçevede sunulması, tartışılması ve bunun topluma kazandırılması noktasında çalıştıklarını, gayret gösterdiklerini söyledi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi’nin yeni hizmet binasını açtı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, çevre illerin şube başkanları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve davetlilerin katıldığı açılış töreninde konuşan Yalçın, önümüzdeki günlerde sendikal anlamda hareketli bir sürecin başlayacağını söyledi.

Ağustos ayında 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Yalçın, “5. Dönem Toplu Sözleşme’ye giderken önümüzde çok önemli sorunlar var. Kamu görevlilerinin çok büyük beklentileri var. 3600 ek göstergenin bütün kamu görevlilerini kuşatacak, beklentiyi karşılayacak bir çerçevede sunulması, tartışılması ve bunun topluma kazandırılması noktasında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak bir çalışmamız, gayretimiz var” dedi.

Toplu sözleşmeye ilişkin çalışmalarımız devam ediyor

Yalçın, toplu sözleşmeye ilişkin mutfak çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Vergi adaletsizliği, bu anlamda canımızı yakan, canımızı sıkan konuların başında. Çünkü gelir vergisi alanında kayıplarımız var. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasını, bu hizmet sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesini ve ek gösterge sistemine dâhil edilmesini istiyoruz. Bu anlamda beklentiler karşılansın diye uzun süredir dile getirdiğimiz ve dillendirdiğimiz tekliflerimiz, taleplerimiz var” ifadelerini kullandı.

27 yıllık sendikal tarihlerinde hiçbir zaman esnafın camıyla, kaldırımın taşıyla sorunlarının olmadığını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “Hiçbir zaman şiddetten, terörden, anarşiden ve vandalizmden yana olmadık. Bu yanımızla Türkiye’deki emek örgütlerinden tarzımız ve tavrımızla ayrıldık.”

Sözleşmelilerle ilgili atılan adım memnuniyet vericidir

Meclis Genel Kurulu’nda sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren bir düzenlemenin görüşülmekte olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Bu yasa çalışmasının içerisinde kamu görevlilerini ilgilendiren, özellikle de sözleşmeli arkadaşlarımızı ilgilendiren bir teklif söz konusu. Bu teklifi son derece önemsiyoruz. Atılan adımı da son derece takdir ediyoruz. Bunu asla yabana atmayız. Sözleşmeli öğretmenlerimizin sorunlarına kısmi çözüm getiren ‘hizmet süresini 4 yıldan 3 yıla, kadroya atanma sonrası yer değişikliği talep sürelerini 2 yıldan bir yıla indirecek’ yasal düzenleme konusundaki beklentilere karşılık verildi. İşin bu kısmını son derece önemsiyor, son derece takdir ettiğimizi belirtiyorum. Fakat bir teklifi de Karaman’dan işin muhataplarına ulaştırmak istiyorum. Kamuda şu an 46 ayrı madde ve mevzuat üzerinden istihdam edilen sözleşmeli türü var. Bu konuda arkadaşlarımızın ‘bizim de beklentilerimiz karşılansın, bu anlamda göz önünde bulundurulduğumuz atılan adımlarla fark ettirilsin ve hissettirilsin’ anlamında bize sundukları teklifi, talebi Sosyal Politikalar Kurulu ve AK Parti Grup Başkan Vekili ile görüştük, yetkililerle paylaştık. Buna ilişkin uzun süredir uğraş veriyoruz. İstiyoruz ki bugün 3+1 düzenlemesi Meclis’ten çıksın. Daha sonra ilgili taraflar bir araya gelsin ve bu konuda alandaki beklentiler, talepler, teklifler ele alınsın, ortak bir mevzuat oluşturulsun ve kamuda çalışma barışını temin edecek ikinci bir adım atılsın. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, biz kamuda kadrolu istihdam dışındaki bütün modellere karşıyız. Farklı istihdam modellerine son verilinceye kadar da mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Özdemir: Medeniyet değerlerimize uygun hizmetlerimiz sürecek

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, “Mekânların sunduğu imkânlar vesilesiyle gönüllerimizi, ruhlarımızı burada yoğurarak, medeniyet değerlerimize uygun hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Bu binanın alınmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek yeni hizmet binası dualarla açıldı.

Memur-Sen il divan toplantısı yapıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, daha sonra, Memur-Sen il divan toplantısına katılarak, çalışma hayatının gündemini değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum