TSK: Terörle Mücadele Devam Edecek

TSK: Terörle Mücadele Devam Edecek

Türk Silahlı Kuvvetleri, yasalarda ve Hükümet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelenin devam ettiğini açıkladı.

 

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin yasalarda ve hükümet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesinin devam ettiğini bildirdi.
 
Genelkurmay, yazılı açıklama ile TSK bünyesindeki faaliyetlerle ilgili bazı etkinlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, yasalarda ve hükümet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesinin devam ettiğini bildirdi.
 
Başka bir bilgi notunda, Jandarma Genel Komutanlığı'nın, 2012 yılı Faaliyet Raporu önsözü ile ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklama konusunda ilgili komutanlığa herhangi bir yönlendirmede bulunulmadığı, ayrıca, konu ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir girişiminin de olmadığı açıklandı.
 
MAMAK CEZAEVİ 'OTEL' OLMAYACAK
 
Genelkurmay, ayrıca, Mamak Askeri Cezaevi'nin 'Otel olarak düzenlenmesi konusunda herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını duyurdu.
 
MEHMETÇİK UÇAKLA SEYAHAT EDECEK
 
Genelkurmay Başkanlığı, medyada yer alan haberlerle ilgili hatırlatma yaparak, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü arasında, 20 Aralık 2012 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, 29 Aralık 2012-21 Nisan 2013 tarihleri arasında 63 bin 983 Mehmetçiğin uçakla ücretsiz olarak intikalinin sağlandığını hatırlattı.
 
KIBRIS BAŞARISI İÇİN MADALYA
 
Genelkurmay, diğer bir bilgi notunda, "Kıbrıs Barış Harekatı esnasında gösterdikleri başarılar nedeniyle, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında; 1975-1983 yılları arasında, 255 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı Madalyası, 307 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası, 71 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası verilmiş, şehit olan 399 personelin ailelerine de Türk Silahlı Kuvvetleri Övünç Madalyası (Gümüş) tevcih edilmiştir." ayrıntısını açıkladı.
 
TERÖR OLAYLARI İÇİN AYRINTILI RAPOR
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, açıklamasında, ev sahibi ülke olarak Türkiye'nin destek verdiği ve NATO usül ve esaslarına göre faaliyet gösteren Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'nca, dünyada o ay meydana gelen terör olayları hakkında kamuoyunu ve akademik çevreleri bilgilendirmek amacıyla aylık raporlar yayımlandığı, anılan raporlarda, büyük çaplı eylemleri dışında Bölücü Terör Örgütü ve benzeri uluslararası terör örgütlerinin isimlerinin açık olarak ifade edildiğine dikkat çekildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.