Tuba öğretmen Dünya’nın en iyi 50 öğretmeni arasında!

Tuba öğretmen Dünya’nın en iyi 50 öğretmeni arasında!

'2023 Global Teacher Prize' yarışmasına katılan 130 ülke arasından 7 bini aşkın öğretmen katıldı. Tuba öğretmen rakiplerini geride bırakarak Dünya’nın en iyi 50 öğretmeni arasında yer aldı.

Dünya’nın en iyi öğretmenleri arasında 7 bini aşkın rakibini geride bırakarak ilk 50’ye giren Tuba Dumlu Güler Paris UNESCO'da düzenlenen törene katıldı. Katıldığı törende "1 milyon dolarlık ödülü Pakistan'dan Sister Zeph adlı meslektaşımız kazandı. O da benim gibi kız çocuklarının daha nitelikli eğitim almasını sağlayan çalışmalar yapmayı seviyor. Para ödülünü alsaydım hayalimdeki okulu yaptıracaktım ancak olmadı. Ama yine de hayallerimden vazgeçmeyeceğim" ifadelerine yer verdiği açıklamaları ile tüm gençlere ve öğretmenlere hayallerinden vazgeçmemekle umut oldu.

Tuba öğretmen dünyanın en iyi öğretmenleri arasında!

Tuba Dumlu Güler Erzurumlu’dur. Engin-Necmettin Dumlu çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Tuba Dumlu Güler, 2007'de Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İlk olarak Erzurum'un Horasan ilçesindeki Kurtuluş Ortaokulu'nda göreve başlayan Güler, kendini öğrencilerine adadı.

Daha önceki çalışmalarında da 2013 ve 2019 senelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılın öğretmeni seçilirken bu sefer de onursal başkanlığını Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Vakfı ve UNESCO iş birliğiyle düzenlenen '2023 Global Teacher Prize' yarışmasında birçok rakibini geride bırakarak dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer almayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.