TÜBİTAK'ta sahte diplomalı bürokrat

TÜBİTAK'ta sahte diplomalı bürokrat

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndaki (TÜBİTAK) cemaat yapılanması iddiasına ilişkin sürdürülen soruşturmada Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun, çarpıcı bir bilgiye ulaştı.

Mesut Hasan BENLİ

 

Savcı Coşkun, soruşturma kapsamında TÜBİTAK'a bağlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde 2005'te kurulan Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin (Kamu SM) Başkanı Hasan Başaran'ın, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği diploması ve Yüksek Lisans diplomasının sahte olduğunu tespit etti. Savcı Coşkun'un talimatıyla, Başaran dün gözaltına alındı. Başaran, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. ardından tutuklandı

KABUL ETTİ

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu yapılan Başaran, dün akşam saatlerinde "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kamu kurumları aleyhine dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı. Başaran sorgusunda, diplomasını ve yüksek lisans diplomasını sahte olarak hazırlandığını kabul etti.

KRİTİK GÖREV

Kısa adı "Kamu SM" olan Kamu Sertifikasyon Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde 2005 yılında 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'na uygun olarak kuruldu. Türkiye'nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı olan Kamu SM, e-imza, bilgisayarda veya elektronik ortamda gerçekleştirilen onay işlemlerine hukuki dayanak kazandırdı ve kağıdı ortadan kaldırdı. Kamu SM, 5070 sayılı kanuna uygun Nitelikli Elektronik Sertifikaları hazırlamak ve bu sertifikaları imza oluşturma verileriyle birlikte Güvenli Elektronik İmza Donanım Araçlarına yükleyerek alıcılarına teslim etmekle yükümlü.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.