Tuğrul Türkeş olayına dair 10 kritik nokta

Tuğrul Türkeş olayına dair 10 kritik nokta

Tuğrul Türkeş seçim hükümeti için kendisine teklif edilen bakanlık görevini kabul edilmesiyle partisi MHP'de topa tutuldu. Ahmet Hakan 'Türkeş krizi'yle ilgili 10 kritik madde sıraladı.

Seçim hükümeti kurma görevi evrilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bakanlık teklifi verdiği vekillerden MHP'li Tuğrul Türkeş, bu teklifi kabul etmesi sonrası hem partisi hem de parti dışından topa tutuldu. 

Ahmet Hakan, Hürriyet'teki bugünkü köşesinden gündeme bomba gibi düşen 'Türkeş krizi'ne ilişkin, 10 kritik 'soru işareti' ve durum saptamasını paylaştı. Hakan'ın en dikkat çeken saptamalarından biri ise "Tuğrul Türkeş'in gemileri yakması, hepimize şunu gösterdi: MHP öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir büyük kenetlenme partisi değilmiş." ifadesi oldu.

"KİMSE HELAL OLSUN DAVUTOĞLU'NA DEMİYOR"

Hakan, Türkeş'e teklif veren Davutoğlu'nun takdir edilmediğine dikkat çekerek, "AK Parti açısından Tuğrul Türkeş'i ikna etmek... Çok ama çok önemli bir başarı... Fakat dikkatinizi çekmek istiyorum: Hiç kimse bu başarıdan dolayı "Helal olsun Davutoğlu'na... Çok iyi bir siyasi hamle yaptı" demiyor. Bunun yerine "Helal olsun Saray'a" deniliyor. Enteresan değil mi?" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın kaleminden Türkeş olayıyla ilgili 10 nokta: 

- BİR: Gelin itiraf edelim: AK Parti, Tuğrul Türkeş hamlesiyle... Devlet Bahçeli'ye çok ama çok feci bir gol attı. Bu gol, kolay çıkarılacak bir gol değildir ve neresinden bakılırsa bakılsın, Bahçeli sarsıcı bir kroşe yemiştir.

bahceli.20150828120713.jpg


- İKİ: MHP'nin çelik çekirdeğinde yer alan, genel başkan yardımcısı olan ve de MHP açısından bir efsanenin soyadını taşıyan Tuğrul Türkeş'in gemileri yakması,hepimize şunu gösterdi: MHP öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir büyük kenetlenme partisi değilmiş.

tugrul-turkes.20150828120727.jpeg


- ÜÇ: Herkes Deniz Baykal'dan bir hareket beklerken... Hareket Tuğrul Türkeş'ten geldi.Hadi hep birlikte Deniz Baykal'dan şöyle güçlü bir özür dileyelim. Hadi. Hep beraber ama...

deniz-baykal.20150828120613.jpg
- DÖRT: 7 Haziran'dan hemen sonra üst düzey bir MHP'linin gizlice Saray'a gittiği söyleniyordu. Bahçeli de "O MHP'liyi arıyorum, bulursam partiden atacağım" demişti. O MHP'li Tuğrul Türkeş miydi acaba?

- BEŞ: Yoksa Bahçeli, Saray'la gizlice görüşen MHP'linin Tuğrul Türkeş olduğunu tespit etmiş ve Türkeş'i gözden çıkarmış mıydı? Ve Tuğrul Türkeş de "Bahçeli beni atmadan ben bir çıkış yapayım" mı dedi? Mesele bu olabilir mi?

- ALTI: Tuğrul Türkeş'in, "Devlet sahipsiz kalmasın diye bu adımı attım" dediği konuşuluyor. Eğer AK Parti'ye geçmez, "bakan" olmakla yetinirse... Bu iddiası bir parça geçerlilik kazanabilir. Yoksa? Sıkıntı olur.

- YEDİ: Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran'dan sonra ortaya koyduğu taktik ve stratejileri en fazla harap eden isim Tuğrul Türkeş oldu. Sanırım Devlet Bahçeli, iki gündür duvara astığı Tuğrul Türkeş fotoğrafına çay bardağı fırlatıyordur.

- SEKİZ: Bir tarafta teklife hemen evet diyen Tuğrul Türkeş... Diğer tarafta kendisine böyle bir teklifte bulunulmasını bile içine sindiremeyip genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Kenan Tanrıkulu... Bu iki tipi aynı anda partisinin en üst düzeyinde bulundurabilmesi açısından MHP, gerçekten de çok ilginç bir parti.

- DOKUZ: Bahçeli'nin hesabı "AK Parti ile PKK birlikte koalisyon kurdu" demek üzerine kuruluydu. Oysa hükümet, "AK Parti, HDP ve Tuğrul Türkeş" koalisyonu olacak. Bakalım Bahçeli, bu son duruma yönelik olarak hangi cümleyi bulacak?

- ON: AK Parti açısından Tuğrul Türkeş'i ikna etmek... Çok ama çok önemli bir başarı... Fakat dikkatinizi çekmek istiyorum: Hiç kimse bu başarıdan dolayı "Helal olsun Davut-
oğlu'na... Çok iyi bir siyasi hamle yaptı" demiyor. Bunun yerine "Helal olsun Saray'a" deniliyor. Enteresan değil mi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.