"Tüm Kamu Çalışanlarının Ek Göstergeleri Artırılmalı"

"Tüm Kamu Çalışanlarının Ek Göstergeleri Artırılmalı"

Karma İstişare Komitesinin önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları ve etkinliklerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan kamu çalışanlarının sorunları ve beklentilerini dile...

Aralarında Konfederasyonumuzun da bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri önceki gün TOBB’da düzenlenen ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı çalışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Genel Başkanımız Önder Kahveci'nin il dışında olması nedeniyle Türkiye Kamu-Sen’i temsilen Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreterimiz ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Talip Geylan katıldı.

Karma İstişare Komitesinin önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları ve etkinliklerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan kamu çalışanlarının sorunları ve beklentilerini dile getirdi.

GEYLAN: BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARININ EK GÖSTERGE RAKAMLARI ARTIRILMALIDIR

Seçim vaatleri arasında yer alan ve heyecanla beklenen ek gösterge konusunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yapan Geylan, “24 Haziran seçimleri öncesi dile getirilen ek gösterge konusunda kamu çalışanlarının umutlu bekleyişi devam etmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak yapılacak olan düzenlemeyi olumlu bulduğumuzu daha önce ifade etmiş, ancak bir yanının eksik olduğunu da sözlerimize eklemiştik. Konfederasyonumuzun bu konudaki görüşü, ek gösterge rakamlarının sadece Öğretmen, İmam, Polis ve Hemşirelerimizi değil tüm kamu çalışanlarını kapsaması, ek gösterge rakamlarının en az 800’er puan artırılması ve ek göstergeden yararlanamayan çalışanlara da verilmesi yönündedir. 

Seçim öncesi dile getirilen bu vaadin hayata geçmesini ve bunun devamında emekli olmayı bekleyen çok sayıda kamu çalışanı mevcuttur. Ek gösterge rakamlarının artırılması kamuda bir çok kişinin gönül rahatlığıyla emekli olmasının yolunu açacak, beraberinde ise yeni kadroların açılması ve atama bekleyen bir çok gencimizin özellikle 400 bin ataması yapılamayan öğretmen olduğunu düşündüğümüzde iş sahibi olması bakımından büyük katkı sağlayacaktır. Ek gösterge konusunda bir an önce gerekli adımlar atılmalı, kamu çalışanlarının bu yöndeki beklentisi karşılanmalıdır.” dedi.

GEYLAN: AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK DEVLETİN TEMEL GÖREVİDİR

Sözleşmeli istihdamı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreterimiz ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sözleşmeli istihdam konusunda konfederasyonumuzun duruşu çok nettir. Bu konuda daha birkaç ay önce sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için dilekçe kampanyası düzenledik ve toplanan on binlerce dilekçeyi yetkili mercilere gönderdik. 4+2 6 yıl çakılı bir sistem gayri insani bir sistemdir ve kabul etmemiz mümkün değildir. Eş durumlarında dahi tayin hakkı olmayan bir sistem aile bütünlüğünü tehdit etmektedir. Anayasanın 41. Maddesi, “ Aile, Türk toplumunun temelidir. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar” demektedir. Anayasanın hükmü olan aile bütünlüğünü korumak  devletin temel görevidir. Bu sisteme artık bir son verilmeli, çalışanlar farklı statü de değil tek bir statü altında yani 4-A’lı olarak istihdam edilmelidir” dedi.

GEYLAN: KAMUDA MÜLAKAT SİSTEMİ DERHAL KALDIRILMALIDIR

Mülakat konusunu da toplantının gündemine taşıyan Geylan, “Mülakat sistemi derhal kaldırılmalıdır. Devlette yer edinmeye çalışan zararlı oluşumları engellemek adına yapıldığı ifade edilen mülakat sisteminin bu amacın çok dışına çıktığı, pratikte böyle olması gerekirken  farklı şekilde kullanıldığı artık aşikardır. Devlette farklı oluşumları engellemenin yolu sağlam bir güvenlik soruşturmasıdır. Yüksek puan aldıkları halde verilen düşük puanlarla insanları saf dışı bırakmak ne insani ne de vicdanidir. Amacından çok uzaklaşan mülakat sistemi derhal kaldırılmalı, kamuda ki ayrımcılık artık son bulmalıdır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.