Türk Eğitim-Sen, İl İçine İlçe Emri Verilmesini Talep Etti

Türk Eğitim-Sen, İl İçine İlçe Emri Verilmesini Talep Etti

2020 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Bakanlığınızca 24 Ağustos 2020 tarihinde açıklanmış olup, iller arası özür grubu tercihleri sonucunda...

2020 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Bakanlığınızca 24 Ağustos 2020 tarihinde açıklanmış olup, iller arası özür grubu tercihleri sonucunda yer değişikliği yapamayanlara 03 Eylül 2020 tarihinde  il emri uygulaması yapılmıştır. 

Ancak, aynı il içinde aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerimizden bir kısmı kontenjan ya da puan yetersizliği nedeniyle yer değişliği yapamadığı için mağduriyet yaşamaktadır. Örneğin, aynı ilin iki farklı ilçesinde görev yapmakta olan eşlerden bazılarının arasında iki ilden daha fazla mesafe bulunmakta olup, il içinde yer değişikliği yapamayan bu öğretmenlerimizin aile birliği mazeretlerinin karşılanması suretiyle mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. 

Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak; il içinde 50 km. sınırı getirilerek, özrünün bulunduğu ilçe ile görev yeri arasında 50 km.’nin üzerinde mesafe bulunan il içi eş özrüne sahip öğretmenlere ilçe emri hakkı verilmesi suretiyle mağduriyetlerin giderilmesi hususunda; Milli Eğitim Bakanlığına  başvuruda bulunduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.