Türk Eğitim-Sen Yöneticileri 24 Kasım'da Öğretmenlerle Buluştu

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri 24 Kasım'da Öğretmenlerle Buluştu

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ile Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü programlarına katılarak öğretmenlerle bir araya geldiler.

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş  ile Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü programlarına katılarak öğretmenlerle bir araya geldiler. 

Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ile Fuat Yiğit 14-16 Kasım’da  Sinop ve Kastamonu, Şubelerinin düzenlediği istişare toplantılarına katıldılar. Programlarda Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve çok sayıda eğitim çalışanı hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit yaptıkları konuşmalarda eğitim çalışanlarının Güncel konuların konuşulduğu toplantıda, Öğrenci Andı, mülakat uygulaması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması, yönetici atamalarında yaşanan haksızlıklar, öğretmen atama sayısını artırılması konuları değerlendirildi.

Kastamonu ve Sinop Şube ziyaretinin yanı sıra ilçe ziyaretleri yapıldı. Genel Başkan Yardımcıları bu ziyaretlerde eğitim çalışanlarının sorunlarını dinledi, çözüm önerileri hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Genel Başkan Yardımcıları 22-24 Kasım  tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti, İstanbul 9 No’lu Şube’nin düzenlediği Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı. Şahindoğan ve Yiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü meslektaşları ile kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

7941.jpg

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş Kocaeli 1 No’lu Şube’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler günü programına katıldı. Programda İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan  Hasanpaşaoğlu, İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Özerdinç Öztaş,  Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, MHP Körfez Belediye Başkan adayı öğretmen Azmi Cihat Hatipoğlu ve çok sayıda eğitim çalışanı hazır bulundu.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen programda açılış konuşmasını Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı yaptı.

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, “Tüm eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Diliyorum ki; bundan sonraki Öğretmenler Günü’nde eğitimin sorunları çözülür, çalışanlar arasındaki ayrışma sona erer, sözleşmeli istihdam modeline son verilir, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idari hizmetler sınıfına geçirilir, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilir, memurların ek göstergeleri 800’er puan artırılır, yardımcı hizmetler sınıfı ek göstergeden yararlandırılır” dedi.

Genel Sekreter Musa Akkaş, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi ve Türk Eğitim Sen’in Öğrenci  Andı  ilgili görüşlerini de bildirerek, konuşmasını tamamladı.

Akkaş’ın konuşmasının ardından Kocaeli 1 No’lu Şube üyesi eğitim çalışanlarının düzenlediği programa geçildi. Programda günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Program İzmir Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan ile birlikte Yozgat Şube’nin Sarıkaya İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına da katıldı. Programda Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, Şube Kadın Komisyonu Başkanı, Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, İlçe Milli Eğitim Müdürü, MHP İlçe Başkanı ve Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı ve çok sayıda eğitim çalışanı hazır bulundu.

Açılış konuşmasını Sarıkaya İlçe Temsilcisi Bayram Höke yaptı. Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan yaptıkları konuşmalarda eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimi rahmet ve minnetle andılar.

Türk Eğitim Sen’in Öğrenci Andı ile ilgili görüşleri paylaşıldı, İDDK’nın kararının olumsuz olması durumunda Türk Eğitim-Sen’li öğretmenlerin okullarımızda Öğrenci Andı’nı çocuklarımıza öğretmeye devam edecekleri kaydedildi.

Türk Eğitim Sen üyesi eğitim çalışanlarının ve yerel sanatçıların etkinlikleri ile program sona erdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.