Türk Eğitim-Sen Yöneticilerinden Ordu ve Samsun Ziyareti

Türk Eğitim-Sen Yöneticilerinden Ordu ve Samsun Ziyareti

Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 20-21.04.2022 tarihlerinde Ordu ve Samsun’da ziyaretlerde bulundu.

Genel Merkez Yöneticilerimiz ve beraberindeki heyet, Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Ordu Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yazan’ı ziyaret ederek, eğitim gündemi üzerine sohbet etti.

Daha sonra Samsun’a geçen Genel Merkez Yöneticileri, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’i makamlarında ziyaret etti.

Genel Merkez Yöneticileri Urfalı ve Kütük, Ordu ve Samsun Şubelerinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantılarda, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üyemiz hazır bulundu.

Ayrıca Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 20 Mart 2022 tarihinde vefat eden Ordu Şube Başkanımız Ömer Okumuş’un hayrına verilen iftar yemeğine katıldı.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, “Ziyaretler sayesinde Türkiye’de vatan sevdalıları teşkilatlarımız ile bir araya geliyoruz. Var olsun teşkilatımız.” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen’in cesur, ilkeli ve mücadeleci sendikal anlayışını taviz vermeden sürdüreceklerini belirten Urfalı ve Kütük;  “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Eğitim Sen’in sendikal vizyon ve politikasını belirleyen tek ölçüt, eğitim çalışanların hak ve kazanımları olacaktır. Sendikamızın durduğu yer, her durum ve koşulda ve hiçbir denge hesabı gütmeden çalışanların yanı olacaktır.” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in Haziran ayında 30. kuruluş yıldönümünü kutlayacağını bildiren Urfalı ve Kütük, Türk Eğitim-Sen’in yeniden yetkili olacağına inandıklarını söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun mevcut haliyle beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu kaydeden Genel Merkez Yöneticileri Urfalı ve Kütük mesleğin statüsünü yasal bir zemine kavuşturacak, öğretmenliğin saygınlığını koruyacak ve artıracak, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçleri tek bir çatı altında toplayacak bir kanuni düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.  Özellikle öğretmenlerin kariyer planlamasının sınav esasına göre tanzim edilmesinin kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Urfalı ve Kütük,  “Öğretmenlik, sadece bilme değil bildiğini aktarma mesleğidir. Dolayısıyla esas alınması gereken tek ölçüt deneyim olmalıdır. 10 yılını doldurmuş her öğretmen uzman, 20 yılını doldurmuş her öğretmen de başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. “ diye konuştu.

 Öğretmenlik mesleğinin,  özel ihtisas mesleği olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Kütük, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu atanması gerektiğine vurgu yaptı. Urfalı ve Kütük; “Ülkemizde kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere farklı öğretmen istihdam modeli bulunmaktadır. Bu, ciddi bir problemdir. Bu noktada sözleşmeli, ücretli, kadrolu ayrımı kaldırılmalı, tüm öğretmenler sadece kadrolu olarak istihdam edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında alınacak bir kararla kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğine dikkat çeken Urfalı ve Kütük, hem enflasyon kaynaklı zararların karşılanması  hem de bayram ikramiyesi konusunda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi noktasında sorunları bir nebze olsun çözeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.