Türk Eğitim-Sen'den 60 Bin Atama ve Ek Gösterge Talebi!

Türk Eğitim-Sen'den 60 Bin Atama ve Ek Gösterge Talebi!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ile Fuat Yiğit, 27 Eylül 2019 tarihinde Konya 1 Nolu Şubeye bağlı Seydişehir İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ile Fuat Yiğit, 27 Eylül 2019 tarihinde Konya 1 Nolu Şubeye bağlı Seydişehir İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıda Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, şube yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir İlçe Temsilciliği ve ilçe yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Toplantının ardından uzun yıllar Türk Eğitim Sen Seydişehir ilçe Başkanlığı yaptıktan sonra kamudan ayrılan İbrahim Çetinel’e plaket takdim edildi.  

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ayrıca 29 Eylül 2019 tarihinde Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen işyeri temsilcileri istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ve şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz bulundu.

Bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit öğretmen atamalarının yetersizliğine dikkat çekti. 74 ilde 83 bin 783 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ifadesine göre 700 bin öğretmenin atama beklediğini söyleyen Yiğit, “20 bin, 40 bin atama ve ücretli öğretmen görevlendirmesi ile bu sorun çözülmez. Kaliteli bir eğitim-öğretim hedefliyorsak, dünya ülkeleri ile rekabet etmek istiyorsak, öğretmen atama politikamızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılının sonuna kadar 60 bin atama daha yapmalıdır. Ayrıca Bakanlık kadrolu öğretmen dışındaki hiçbir istihdam yöntemine müsaade etmemelidir. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli ve bundan sonraki tüm atamalar sadece kadrolu olarak yapılmalıdır” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan da, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini bildirdi. Eğitimcilerin itibarlarının azalması ile birlikte saldırıların arttığını söyleyen Şahindoğan, “Eğitim çalışanlarının itibarını arttırıcı çalışmalara ne zaman başlanacak?” diye sordu.

27 Eylül tarihinde yapılan Ceren Damar Şenel cinayeti davasının ilk duruşmasına dikkat çeken Şahindoğan, bu davanın milat olmasını istedi. Eğitim çalışanlarına şiddet uygulandığında şikâyete bağlı kalmaksızın ya da şikâyetten vazgeçildiğinde dahi kamu davası yürütülmesi, fail hakkında caydırıcı yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini belirten Şahindoğan, “Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin geldiği yer nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun birinci maddesinde belirtilen önleyicilik ve koruyuculuk işlevinin sağlanabilmesi için yeni bir düzenleme yapılarak kamu sağlığının korunması amacı ile harekete geçirilmesine acil ihtiyaç bulunmaktadır. Eğitim-öğretim hizmetinin gereği gibi yürütülebilmesi ise, ancak güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır. Güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı; eğitim-öğretim hizmetinin sunulabilmesinin, bireylerin eğitime ulaşma haklarını kullanabilmesinin ön koşulunu oluşturmaktadır” dedi.

Ek gösterge sözünün yerine getirilmesini de isteyen Şahindoğan, “Bu sözün üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti ama konuyla ilgili hala bir sonuç alamadık. Kamu çalışanlarının gözü kulağı yarın açılacak TBMM’de. Bilindiği gibi Türkiye Kamu-Sen olarak ek gösterge ile ilgili bir yasa tasarısı hazırlayıp, TBMM’ye göndermiştik. Ek gösterge sözünün takipçisiyiz. Öte yandan sendikamızın talebi sadece 4 meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin güncellenmesi ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmet sınıfına da ek gösterge verilmesidir” dedi.

 

01234567891011

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.