Türk Eğitim-Sen'in "Dünya Dili Türkçe" Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

Türk Eğitim-Sen'in "Dünya Dili Türkçe" Kompozisyon Yarışması Sonuçlandı

Bilindiği gibi 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması dolayısıyla UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.

Bilindiği gibi 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması dolayısıyla UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Cumhurbaşkanlığı tarafından da “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. 2021 yılının bu özel anlamı dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak “Dünya Dili Türkçe” Kompozisyon Yarışması düzenlemiştik.

Yaşadığı dönemde sade ve arı Türkçe kullanımı ile sevgi, yardımlaşma ve hoşgörü ekseninde anlattığı tasavvuf kültürü ile Türk ve dünya milletlerinin gönlünde taht kuran Yunus Emre’yi anmak; Türk dilinin dünya dili olarak yüceltilmesi ve ihya edilmesi amacıyla eserlerin oluşturulmasına ön ayak olmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmanın sonuçları açıklandı.

Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi, Yükseköğretim Öğrencileri (Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü ) Kategorisi ve Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e Bağlı Sendika Üyeleri Kategorisi olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmada çok sayıda kompozisyon yarıştı.

Seçici kurulumuz yarışan kompozisyonları ince eleyip sık dokuyarak değerlendirdi. Buna göre; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisinde Bursa Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nden Ömer Uzun’un “Türkçe Bizim Sevdamız” adlı kompozisyonu birinci, Kırıkkale Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi’nden Buse Külte’nin “Kültürün Mayası Dil” adlı kompozisyonu ikinci, Antalya Halil Akyüz Anadolu Lisesi’nden İsmet Halim Selen’in “Her Dem, Yine Yeniden; Arı Duru Türkçe” adlı kompozisyonu üçüncü oldu.

Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde Abdulkadir Demircan’ın “Acun Dilsiz mi Kaldı?” adlı kompozisyonu birinci olurken; Sinem Uzun’un “Bir Şiir Dili Olarak Türkçe” kompozisyonu ikinci, Emine Aktaş’ın “Dünya Dili Türkçem” adlı kompozisyonu üçüncü oldu.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e Bağlı Sendika Üyeleri kategorisinde birinci olan kompozisyon Ali Kemal Mutlu’nun kaleme aldığı “Türkçem Benim Anlam Yurdum” adlı eseri olurken; ikinci Dilaver Korkmaz’ın “Almadan Elmaya” adlı kompozisyonu, üçüncü ise Türkan Aytekin’in “Bizden Olan Yunusun Bizim Olan Dili Türkçe” adlı kompozisyonu oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verilecek olup, törenin yeri ve tarihi daha sonra internet sitemizden duyurulacaktır.

Sonuçlar için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.