Türk Eğitim-Sen'le Gelen 9700 TL'lik Promosyon Anlaşmasının Perde Arkası!

Türk Eğitim-Sen'le Gelen 9700 TL'lik Promosyon Anlaşmasının Perde Arkası!

Size tarihi bir hususu daha söyleyeyim buradan; Devlet Memurları’nın maaşlarından kaynaklı olarak PROMOSYON adı altında bir gelir kalemine sahip olmalarının önünü açan, bunu ilk kez gündeme taşıyan ve sonuç alan TÜRK EĞİTİM SEN ANKARA 3 NO’LU ŞUBE OLMUŞTU

Öncelikle Promosyon anlaşma sürecini titizlik ve şeffaf bir şekilde yürüten Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa ÖZEL ve Şube Müdürü Sayın Fatih KÜÇÜKER’e teşekkür ediyor, süreç içerisinde tüm sendikaları işin içine dahil etme becerisini ortaya koydukları için ayrıca takdirlerimi ifade etmek istiyorum.

Size tarihi bir hususu daha söyleyeyim buradan; Devlet Memurları’nın maaşlarından kaynaklı olarak PROMOSYON adı altında bir gelir kalemine sahip olmalarının önünü açan, bunu ilk kez gündeme taşıyan ve sonuç alan TÜRK EĞİTİM SEN ANKARA 3 NO’LU ŞUBE OLMUŞTUR.!

Daha 2019 Yılı Nisan ayında aşağıdaki paylaşımı yapmıştık. O dönemin üstünden bir yıl geçmedi ki Balâ İlçesinde yetkiyi alan İlçe Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Mamak İlçeye göre çalışan sayısı neredeyse 1/30 ‘u kadar iken Mamak’ta verilen promosyonun neredeyse 3 katını alma başarısını gösterdi. Tersten okursanız Mamak İlçesinde Malum Sen yetkili olduğu dönemden bu seneye kadar Eğitim Çalışanları çok büyük kazanımlar kaybetmiştir! 2019 promosyon anlaşmasını bile çok büyük zafer gibi lanse etmiş, biz itiraz seslerimizi yükseltmiş olmamıza rağmen kulaklarını tıkamışlardır. Bugün MAMAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM’de alınan bu promosyon miktarı işte Türk Eğitim Sen’in Balâ İlçesinde yetkiyi alarak yuvarladığı kartopunun Çankaya İlçesinde yapılan promosyon anlaşması ile devam etmesinden kaynaklı olarak Şube Müdürü Sayın Fatih KÜÇÜKER’in yürüttüğü çalışmalara destek verilmesi ve özel bankaların ihaleye katılma becerisini sağlama neticesinde olmuştur.

Şimdi soruyorum; yıllardır yapılan Maaş PROMOSYON Anlaşmalarında bu kadar büyük kayıplar yaşatılan Eğitim Çalışanlarının kaybına kimler sebep olmuştur ve bu kayıplar nasıl telafi edilecektir? Hiç mi utanmıyorsunuz şimdi çıkmışsınız ortalığa sanki bu zamana kadar olan kayıpların müsebbibi değilmişsiniz gibi algı yönetmeye. Üç aydır yürütülen çabanın neresinde idiniz yetkili sendika olarak? Hiçbir yerinde! Eğitim çalışanlarının hakkı hukuku çiğnendiğinde yıllardır yapılan promosyon anlaşmalarında neredeydiniz??

Eğitim Çalışanı arkadaşlarımın da şapkayı önlerine koyup düşünmesi gerekmez mi , SAHİ BUNCA YILDIR BİZ NELERİ KAYBETTİK VE ŞİMDİ BİRDEN NE OLDU DA PROMOSYON ANLAŞMASINDA BU KADAR BÜYÜK BİR FARK ELDE ETTİK diye!

Ağaç değilsiniz arkadaşlar, görmüyor bilmiyor değilsiniz arkadaşlar, hele algı ile yönlendirilmeye müsait ve akıldan yoksun hiç değilsiniz! Siz de sorun bakalım bu kadar senelik kaybın hesabını kim verecek diye ve 9700 ₺ ‘lik promosyon anlaşmasında kimin, kimlerin katkısı olduğunu!

Yetkiye koşan Türk Eğitim Sen’in ilk ayak sesleridir bu promosyon anlaşması...

Verin yetkiyi o zaman görün en büyük etkiyi!

Ertekin Engin

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı

101-127.jpg102-096.jpg103-043.jpg104-020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum